KOMUNALCI I VATROGASCI U ULICI HRVATSKIH BRANITELJA
Čempresi u ulici Hrvatski branitelja u Kaštel Lukšiću neiscrpna su tema, od njihovog izgleda, preko upitne sigurnosti i posla kojeg zadaju nadležnima, a posla ima i ovog jutra, kada djelatnici Vlastitog pogona i vatrogasci rade na uklanjanju jednog od čempresa oštećenih u prošlogodišnjem nevremenu.

Kako je pri uklanjanju ovog stabla potreban dodatan oprez, radovi su potrajali nekoliko sati pa je ova, jedna od najprometnijih ulica u Kaštelima, bila privremeno ztvorena za promet, pri čemu su nadležni uputili zamolbu građanima za korištenjem alternativnih ulica koje vode u centar Lukšića te za strpljenjem.

Zanimljivo je da je tvrtka Parkovi i nasadi krajem travnja obavila „uređivanje“ čempresa u ovoj ulici, a kako je sve izgledalo poslije njihovog djelovanja, opisali smo u tekstu pod naslovom „Masakr motornom pilom“.

Stručnjaci iz te splitske tvrtke, koju je unajmio i platio Grad Kaštela, tada ili nisu smatrali za potrebnim ukloniti napola suhi čempres ili im uklanjanje nije bio dio posla, pa danas kaštelanski komunalci popravljaju situaciju, a sličnih primjera u ovoj čempresadi ima još nekoliko.


KOMENTARI: