TIJEKOM SRPNJA I KOLOVOZA
Video snimak pripadnice prometne mladeži, koja energično uređuje promet u centru Trogira, postao je hit na društvenim mrežama. Iako nema posebnih snimaka o radu prometne mladeži na području Kaštela, u posljednjim danima vidljiva je njihova nazočnost na kaštelanskim ulicama.

U godinama ranije, pripadnici prometne jedinice mladeži u Kaštelima su uglavnom, s više ili manje uspjeha, regulirali promet na frekventnim raskrižjima na magistrali, no dovršetkom rekonstrukcije brze ceste, na tim mjestima uređena je svjetlosna i druga prometna signalizacija pa je nestala i primarna potreba za bobijima na tim područjima.

No, u razdoblju od 1.srpnja do 31.kolovoza pripadnici prometne jedinice mladeži raspoređeni su na kaštelanskim ulicama u svih sedam Kaštela, a kako su nam kazali u PU Splitsko-dalmatinskoj, sudjelovat će u poslovima nadzora prometa u mirovanju i upravljanja prometom na raskrižjima.

-  Ujedno će vršiti kontrolu poštivanja prometnih pravila i znakova, pružati pomoć domaćim i stranim gostima pri snalaženju u prometu, vršiti nadzor parkiranja vozila, te će obavljati i sve druge poslove, prilikom nadzora vozila. Vrijeme i mjesto njihovog djelovanja prilagođavati će se potrebama službe, a raditi će u dvije smjene – kazali su u PUSD.

A bobiji u Kaštelima, gdje vlada popriličan prometni nered, imat će ovog ljeta pune ruke posla.
Da su se posla prihvatili i više nego ozbiljno govore i prvi dani njihovog angažmana na ulicama. Zabilježene su njihove aktivnosti na sućuračkoj rivi, zbog čega je na tom području ovih dana nepropisno parkiranih vozila sve manje, uređivanja prometa na mjestima gdje su se održavale različite manifestacije, kao i u ulici Hrvatskih branitelja u Lukšiću, u blizini Fine, gdje svakodnevni  normalan protok prometa onemogućava problem parkiranja i zaustavljanja vozila.

Iako dio vozača mlade bobije ne shvaća ozbiljno, treba napomenuti da i oni imaju, uz pomoć u regulaciji prometovanja, i  određene ovlasti, a po njihovim dojavama reagiraju i policijski službenici, pa onima koji se ogluše na uredovanje i savjete pripadnika prometne jedinice mladeži, slijede i odgovarajuće kazne.

 

KOMENTARI: