hren

ENO GASTRO KAŠTELA OKUPIO OBRTNIKE IZ CIJELE HRVATSKE
Udruženje obrtnika grada Kaštela svojom već tradicionalnom gastronomskom manifestacijom pod nazivom „Eno Gastro Kaštela“, privuklo je na porat u Kaštel Starom   velik broj Kaštelana i gostiju, koji su i ove večeri uživali u ukusnim delicijama koje su za njih pripremali organizatori i njihovi kolege obrtnici, pristigli iz svih krajeva Lijepe naše.

Zanosni mirisi specijaliteta koje su, vrućini usprkos, još od ranih večernjih sati na svojim štandovima neumorno pripremali obrtnici pristigli iz Zagreba, Vrgorca, Požege, Pakraca, Siska, Pazina, Karlovca, Našica, Duge Rese, Vrbovskog, Splita, Osijeka,Vinkovaca, Vukovara, Stubice, Varaždina i Trogira, širili su se tako okolnim ulicama, pa nije ni čudo da su ove večeri sve i vodile do porta.

A tamo su ih, petu godinu za redom, dočekali gastronomski specijaliteti i autohtona jela od mesa, divljači i ribe. Krčkali su se tako u loncima čobanaci i zagrebačka kotlovina, zagorski grah, srneći gulaš, ali i brujet od jegulja i žaba, rižot i manistra s kozicama te brojni drugi ukusni bokuni, pa je baš svatko mogao pronaći nešto po svom guštu. Jer što god da ste se odlučili probati , niste mogli pogriješiti, jedino možda malo više popiti, što je ove vruće večeri bilo i te kako poželjno. Praznile su se teče tako velikom brzinom, baš kao što su nestajale i ukusne kobasice i tunjevina sa žara, koju su pripremali domaćini, ali i degustirao vrgorački pršut i razni voćni likeri, dijelili recepti i savjeti vještih majstora kuhinje...

Predstavnici dvadesetak obrtničkih udruženja, uz dobru zabavu za koju su bili zaduženi članovi KUD-a  Sedam Kaštela i Galaxy banda, druženje na ovom festivalu gastronomije iskoristili su i za za razmjenu poslovnih iskustava i znanja te novih trendova, uživajući pri tom u odličnoj atmosferi zajedno s posjetiteljima.

U  ime organizatora sve njih, kao i predstavnike područnih Obrtničkih komora iz cijele Hrvatske,  pozdravili su prvi čovjek Udruženja obrtnika Kaštela Ivan Gotovac te Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, koja je kazala kako se ove večeri ne uživa samo u festivalu gastronomskih užitaka nego i festivalu obrtničke sloge, dok je dobrodošlicu gostima poželio i gradonačelnik Denis Ivanović, napominjući kako je večeras cijela Hrvatska na portu.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij