Ovog tjedna donosimo vam odgovore na tek pet pitanja čitatelja na koja su odgovorili pročelnice Sandra Zokić i Marija Pelivan te Maja Brkić iz UO za poslove gradonačelnika.

- Postoji li javni uvid u financijska izvješća gradskih udruga i gdje se može vidjeti?

Sve udruge imaju obvezu jednom godišnje objaviti svoja financijska izvješća na vlastitim mrežnim stranicama ili drugim javno dostupnim stranicama. Osim toga, imaju obvezu slanja izvješća FINI i izvješća se mogu iščitati po RNO broju. Grad Kaštela nema obvezu javnog uvida u izvješća koje nam udruge dostavljaju – odgovorila je pročelnica za društvene djelatnosti, Sandra Zokić.

- Kako se svi važni dokumenti  oglašavaju u zgradi Gradske uprave na javni uvid i čekaju se prigovori, zanima me je su li isti dostupni negdje na internetu te kako doći do njih i putem kojeg linka.
Ako oglasna ploča nije vidljiva na internetu, zanima me kada će te to omogućiti jer sa modernim ubrzanim životom nismo u mogućnosti dolaziti redovito u Gradsku upravu pregledavati oglasnu ploču. A ako je vidljiva na internetu molio bi da se to na stranicama Grada malo bolje istakne.

- Svi javni pozivi, natječaji, postupci u tijeku, koji se objavljuju od strane upravnih odjela, i koji po zakonu moraju biti objavljeni javnosti, postavljaju se na službene stranice Grada pod rubrikom „Aktualno“ - rubrika na naslovnoj stranici pod posebnom kategorijom „Natječaji i oglasi“. A postupci javne nabave su posebno izdvojeni pod glavnom rubrikom u izborniku –  „Javna nabava“ - kazala je Maja Brkić iz UO za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća

- Stanujem u Kaštel Sućurcu na predjelu Brižine. Cesta dr. Franje Tuđmana u tom dijelu, potez od Emezzete do Reto centra je toliko oštećena od kamiona i šlepera koji voze nenormalnom brzinom da ne mogu od straha prijeći cestu. Od pustih oštećenja i prevelike brzine, kad navedeni kamioni prolaze, u kući nam je takav zvuk da izgleda kao raketiranje, a moja devetomjesečna beba se sva prepadne. Mene zanima kad ce popraviti navedenu dionicu i napraviti nogostup.

U ovom trenutku rekonstruira se dio Ceste dr. Franje Tuđmana, od Gospice do Doma zdravlja, radovi koji su teški oko 2,5 milijuna kuna. U planu je i nastavak rekonstrukcije do granice sa Solinom, no uslijedit će kada Gradsko vijeće odobri navedenu investiciju kroz program izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture – bio je odgovor pročelnice za komunalu Marije Pelivan.

- Pisalo je da je krajem lipnja provedeno zaprašivanje komaraca na području Kaštela. Obzirom da se u Sućurcu na predjelu Brižine ne može izaći iz kuće od komaraca, ovim putem bi zamolila nadležne da zapraše i ovaj predio.

Prema izjavi nadležne osobe iz tvrtke Cian d.o.o. prilikom zaprašivanja komaraca 28.lipnja, obrađeno je cijelo područje grada Kaštela. Obrađeno je  i područje Brižina, osim uskih ulica gdje vozilo nije moglo prometovati. Nadležni mole da se javite na telefon tvrtke: 540-194 - informirala je Pelivan.

Pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: