MORE UGLAVNOM IZVRSNO NA CIJELOM JADRANU
Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo u ponedjeljak je izvršio ispitivanja kakvoće mora na jedanaest kaštelanskih službenih plaža, a prema rezultatima je vidljivo da se Kaštelani i gosti i dalje mogu bezbrižno kupati.

Plaže Resnik i Gabine u Kaštel Štafiliću, Đardin i Palace u Kaštel Starom, Miljenko i Dobrila, Šoulavy te Puntica, odnosno Poštanski u Kaštel Lukšiću, Baletna škola u Kaštel Kambelovcu, Kamp u Kaštel Gomilici te Gojača u Kaštel Sućurcu, nakon ovog ispitivanja dobile su ocjenu izvrsno, dok je plaža Torac u Kaštel Gomilici ponijela oznaku dobro.

Ispitivanje prvog dana ovog tjedna obavljeno je od 8 do 12 sati, po sunčanom vremenu te umjerenom sjeveroistočnom vjetru. Temperatura zraka kretala se između 24 i 26 stupnjeva, a temperatura mora između 23,5 i 23,8 stupnjeva.

Duž cijele obale hrvatske strane Jadrana u posljednjem ispitivanju uzorkovano je more na 953 plaže, a izvrstan rezultat bio je na njih 945.
Ocjenu dobar dobilo je pet jadranskih plaža, a osim Torca tu su i riječka Kantrida, Dobrinj na Krku, Glavna plaža na Unijama te Čikat na Malom Lošinju.
Zadovoljavajućim su ocijenjene kvalitete mora na dvije plaže, onoj u Slanom i drugom dijelu plaže Verudela u Puli.
Kakvoća mora na prvom dijelu ove velike pulske plaže, na ovom ispitivanju nije zadovoljila.


KOMENTARI: