BICIKLIMA DO DUBROVNIKA
Čak 41 biciklist sudjelovao je proteklog vikenda na biciklijadi „Putevima 4. brigade – 25 godina Južno bojište“, koju je organizirao BK Oluja – Kaštela, a u kojoj su sudionici prevalili put dug 244 km, od Dračevca do Srđa.

Među sudionicima, kako nas je informirao Dragan Bajan, njih šestorica su članovi kluba organizatora, Ante Buzov, Marin Botić, Joško Jadrić, Ivan Bekavac, Božo Ivanović i Branko Šegedin, koji su odvozili cijeli biciklistički maraton te bili prezenteri grada Kaštela.
Osim iz Kaštela sudionici biciklijade pristigli su i Karlovca, Zadra, Posušja, Ljubuškog, Čapljine, Mostara, Metkovića, Splita, Trogira ... od kojih je jedan dio prošao cijel put, a dio se naknadno priključivao ovoj biciklističkoj karavani.

Za logistiku su se brinuli članovi udruge Veterani 4. gardijske brigade pa su im sudionici ovim putem posebno zahvalili, kao i predstavnicima lokalnih zajednica, koji su biciklijadu ispratili iz Kaštela i Splita, ili ih dočekivali u pojedinim gradovima i mjestima, poput Makarske, Gradca, Omiša, Metkovića, Dubrovnika.
Biciklijada je trajala dva dana, abna svom putu sudionici su položili vijence i pomolili se pred više spomenika poginulim braniteljima, posebno pripadnicima 4. brigade.


KOMENTARI: