ZABAVA I SPORT
Članovi Matice umirovljenika "Kaštela" iz Kaštel Novog prošlog su vikenda sudjelovali na 18. susretu umirovljenika Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije te Dalmacije i Zagreba, koji se održao u sportsko-rekreacijskom centru na Platku pokraj Rijeke.

Susret je okupio više od 1500 sudionika, a organizirala ga je Matica umirovljenika PGŽ-a, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.  Susret je otvorio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a pozdravne riječi umirovljenicima uputili su i predsjednik Matice umirovljenika PGŽ-a Josip Matković, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačević, predsjednik Vijeća seniora PGŽ-a Dinko Tamarut te načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Na Platku je uz sportska natjecanja u boćanju, pikadu, visećoj kuglani, šahu i kartama, održan i nastup pjevačkih zborova, folklornih te plesnih skupina, sve uz dobru zabavu.

Kaštelani su u sportsko-rekreacijskom natjecanju sudjelovali u boćanju, kartaškim igrama, šahu, pikadu te uvijek zanimljivom nošenju jaja u žlici, Nošenje jaja u pojedinačnoj konkurenciji bila je disciplina u kojoj su se Kaštelani istaknuli, kao i šah, pa su u te dvije discipline zaslužili i medalje.

Nakon  zanimljivih sportskih ogleda Kaštelani su, zajedno s ostalim umirovljenicima, sudjelovali u nastavku programa i zabavi, a na povratku kući posjetili su i Fužine,  gdje su se u vožnji turističkim vlakićem upoznali s ljepotama Gorskog kotara.


KOMENTARI: