ONA TREBA NAŠU POMOĆ
U humanitarnu akciju za pomoć Kaštelanki Ivani Boras, koju su prije nešto manje od mjesec dana pokrenuli njeni prijatelji, a provodi je udruga Sv. Jeronim , uključili su se mnogi pa su na račun otvoren u tu svrhu do sada pristigla određena sredstva, kojima Ivana može započeti adekvatnu terapiju u borbi protiv teške bolesti.

No, uplaćena sredstva još uvijek nisu dostatna za cijeli ciklus primanja terapije, koja bi se sastojala od kombiniranja dva lijeka.
Terapiju jednim od lijekova Ivana je nedavno započela u Zagrebu, no primjena drugog lijeka, u kombinaciji s terapijom koju je započela, a koja se provodi svaka tri tjedna, Ivanu će koštati dodatnih 20 tisuća dolara, što donosi godišnji iznos veći od 2 milijuna kuna.

Priča o mladoj majci koja se bori s jednom od najtežih bolesti, ispričali su javnosti brojni mediji te je priča potaknula mnoge, da se, u skladu sa svojim mogućnostima, uključe i doniraju sredstva.
To su do sada učinili brojni pojedinci, udruge, društva, tvrtke, ustanove, grupe.... Pomoć za Ivanu prikuplja se diljem Hrvatske, a među onima koji su donirali sredstva su i organizatori nedavno provedene humanitarne akcije „Vukovar živi 365 dana“.

- Pročitali smo o Ivaninoj bolesti i s kakvim se problema svakodnevno suočava te smo se na ovaj način, makar simbolično, željeli zahvaliti Kaštelanima koji su pomogli u našoj humanitarnoj akciji. U roku nekoliko dana prikupili smo nekoliko tisuća kuna koje smo donirali, a posebna mi je čast bila i upoznati ovu hrabru majku – kratko nam je kazao koordinator vukovarske humanitarne akcije, Predrag Mišić.

Kako smo kazali, donacije pristižu iz cijele Hrvatske, ali i svijeta, a do sada su svoju humanost pokazali i brojni Ivanini sugrađani pa su se uz pojedine velike tvrtke, pojedince i udruge, akciji odazvali i članovi kambelovskog župnog zbora, učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić, planinari Ante Bedalova, sudionici tradicionalne Nostalgije... Glumci Kaštelanskog kazališta odigrali su dječju predstavu čiji je prihod od ulaznica namijenjen akciji, a na kambelovskom brcu održao se borilački spektakl, s kojeg je prihod također uplaćen za ovu svrhu.
Stotine imena već se nalaze na popisu onih koji su odlučili pomoći Ivani, a kako se organizatori akcije nadaju, popis će biti i veći do početka rujna, do kada je otvoren račun za ovu humanitarnu akciju.

Svi koji se žele uključiti u akciju mogu to učiniti uplatom sredstava na račun kod PBZ-a, koji je u tu svrhu otvorila udruga Sv. Jeronim.

Broj računa je HR0623400091510869599 primatelj je udruga Sv. Jeronim, a svrha je humanitarna akcija za Ivanu Boras.

Kao model i poziv na broj možete u prvo polje upisati 00, a u drugo polje upisati neki vama poznat ili izmišljeni  broj.


KOMENTARI: