NOVI SLAVIO SVOG ZAŠTITNIKA
Vjernici župe Sv. Petra ap. u Kaštel Novom, u četvrtak su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, u zajedničkoj molitvi i procesiji te druženju i zabavi.

Ovogodišnje obilježavanje blagdana Sv. Petra započelo je trodnevnicom koju je predvodio don Jakoslav Banić. Posljednjeg dana trodnevnice, u srijedu, upriličeno je predstavljanje prigodne pjesmarice te održan koncert duhovne glazbe.

Sam blagdan proslavljen je svečanom svetom misom, koju je predvodio prof. dr. don Marinko Vidović, profesor na Katoličkom Bogoslovnom Fakultetu u Splitu.
Ovom prigodom, u svojoj propovijedi don Marinko je istaknuo Petrovu ustrajnost, upornost i pouzdanje u Boga. Ocrtavši Petrov karakter kazao je kako se čovjek treba potruditi za svoje spasenje i dati cijeloga sebe za navještaj Božje riječi kao što je to učinio sv. Petar, a ne se samo pasivno prepustiti okolnostima i životu.
Nakon svete mise po prvi put se održala procesija u kojem je kip sv. Petra bio nošen lađom, dok su vjernici prateći ga uz obalu pjevali duhovne pjesme.

Na kraju slavlja župnik don Darijo Čorić zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremama i realizaciji ove trodnevne proslave zaštitnika župe, a večer je završila uz pučku feštu na brcu u Kaštel Novom.


KOMENTARI: