OD DRAČEVCA DO SRĐA
Povodom obilježavanja 25 godina od akcije Južno bojište, biciklistički klub Oluja – Kaštela, organizira biciklijadu pod imenom «Putevima 4. brigade – 25 godina Južno bojište», od splitskog Dračevca do dubrovačkog Srđa, koja će se održati ovog vikenda, 1. i 2. srpnja.

Biciklijada je otvorenog tipa za sve uzraste i sve zainteresirane, a cilj joj je promoviranje Domovinskog rata, održavanje uspomena, edukacija mladih o Domovinskom ratu, kao i stranih državljana.
Osim toga, na ovaj način organizatori žele podsjetiti na slavne dane 4. brigade te ukazati na žrtvu koju su njeni pripadnici dali u obrani Domovine, kao i odati počast svim poginulim braniteljima.
Biciklijada ujedno promovira i zdrav, sportski život te druženje sudionika.

Biciklijada će se voziti u etapama, uz obilazak spomenika i paljenje svijeća u spomen na poginule branitelje, uz barjak 4. brigade.
Dužina puta koji će sudionici proći tijekom dva dana, iznosi 320 km. Okupljanje sudionika, koje će na put ispratiti, između ostalih, i predstavnici Udruge veterana 4. brigade te čelni ljudi grada Kaštela, planirano je u subotu na Dračevcu u 7 sati, a nakon prigodnog programa te zajedničke molitve koju će predvoditi fra Božo Anić, ratni kapelan 4. brigade, u 8 sati kreće start biciklijade.
Prvi dan završit će se u Metkoviću, gdje će sudionici prespavati, a u nedjelju ujutro kreće se do krajnjeg cilja, Srđa, gdje je dolazak planiran oko 16 sati.
Povratak sudionika biciklijade do Splita i Kaštela bit će organiziran transportnim vozilom, koje će cijelo vrijeme pratiti sudionike.
Sve osnovno potrebno tijekom biciklijade, od hrane, pića, noćenja i organiziranog povratka, za sudionike je besplatno.

Više o biciklijadi može se saznati pozivom na broj mobitela 098 432 680, putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te na FB stranici: BK Oluja Kaštelanska Biciklijada.


KOMENTARI: