U KAŠTEL NOVOM
U prepunoj župnoj crkvi u Kaštel Novom,  održan je treći dan trodnevnice u čast sv. Petra koju je predvodio don Jakoslav Banić. Osim svete mise održalo se i euharistijsko klanjenje s molitvama za ozdravljenje, a potom se program proslave blagdana Sv. Petra  nastavio na brcu u Kaštel Novom

Na brcu je predstavljena pjesmarica duhovne glazbe za euharistijske susrete i slavlja pod nazivom „Srcem svojim slavim Tebe“, koju je povodom ovogodišnje proslave svoga zaštitnika, sv. Petra, izdala župa Kaštel Novi.
Pjesmaricu su predstavili župnik don Darijo Čorić te urednik pjesmarice, Mario Žuvela.

Don Dario je naglasio kako je cilj pjesmarice omogućiti da duhovna glazba postane još bliža suvremenom čovjeku, budući mu njene poruke i misli mogu biti oslonac u njegovim svakodnevnim previranjima i problemima u kojima se čovjek često nalazi, a riječi ohrabrenja i utjehe iz tih mogu ga još više približiti ga Bogu. 

- U pjesmarici je sadržana ravnoteža kako tradicionalnih i liturgijskih pjesama, tako i novih duhovnih šansona koje se svakodnevno stvaraju i izvode na brojnim festivalima duhovne glazbe i susretima mladih kao svjedočanstvo žive vjere osobe koja je usmjerena Bogu – objasnio je urednik Žuvela. 

U sklopu predstavljanja pjesmarice održan je tradicionalni koncert duhovne glazbe na kojem su nastupili župni mješoviti zbor, dječji zbor sv. Leopolda Mandića iz Rudina, dječji zbor sv. Petra, karizmatska zajednicu sv. Leopolda Mandića,  VIS Anđeli i VIS Snaga vjere.


KOMENTARI: