MISE, PROCESIJA,KONCERT, PJESMARICA I FEŠTA
Povodom blagdana Sv. Petra, večeras će, u srijedu 28. lipnja, na brcu u Kaštel Novom, s početkom u 20.45 sati, biti upriličeno predstavljanje pjesmarice duhovne glazbe za euharistijske susrete i slavlja, pod nazivom „Srcem svojim slavim tebe“.

Pjesmarica će biti predstavljena uz koncert dječjih i mješovitih zborova te sastava mladih, a o njoj će  govoriti župnik don Darijo Čorić, don Jakoslav Banić, koji je predvoditelj trodnevice u čast sv. Petra te urednik pjesmarice Mario Žuvela.
Prije predstavljanja, a u sklopu trodnevnice, sveta misa s klanjanjem i molitvom za ozdravljenje, je u 19 sati u župnoj crkvi.

Na sam blagdan Sv. Petra, u četvrtak 29. lipnja,  u župnoj crkvi u Kaštel Novom su mise u 8 i u 19 sati, a nakon svečane večernje blagdanske mise, koju će predvoditi prof. dr. don Marinko Vidović, bit će upriličena prva procesija brodicama na kojoj će se nositi kip sv. Petra, a nakon mise i procesije na brcu u Kaštel Novom održat će se pučka fešta u čast sveca čije ime nosi župa u Novom.


KOMENTARI: