VEČER KAŠTELANSKIH MAŽORETKINJA
Toplu ljetnu večer, u nedjelju su dodatno ugrijale članice nekoliko mažoret klubova, koje su na već tradicionalnoj Večeri mažoretkinja u organizaciji Kaštelanskih mažoretkinja, plesale te vrtile i bacale štapove izvevši cijeli niz zanimljivih koreografija na igralištu gimnazije u Kaštel Novom.

A pred prepunim gledalištem ove su večeri nastupile seniorke Kaštelanskih mažoretkinja, koje će uskoro predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, a izvele su ''Classical mix''., kao i koreografiju za koju su već ponijele titulu europskih prvakinja „U boj,u boj, Ero,Linđo i slavonski drmež“.
Najmlađe kaštelanske mažoretkinje iz mažoret škole u Kaštel Novom, inače novopečene viceprvakinje regije, otplesale su svoju koreografiju na pjesmu „Mi smo za ljubav“, a mlađa grupa od 8 do 10 godina, koje su se na regionalnom prvenstvu okitile broncom, na pjesmu „Čokolada“.
Najmlađe članice iz škole mažoretkinja u Kaštel Kambelovcu plesale su na pjesmu „Zašto“, a mlađe minime, dvostruke  državne i regionalne prvakinje u kategoriji najmlađih natjecatelja, pokazale su kako izgleda „Mala barka'' u izvedbi mažoretkinja.

Kaštelanske juniorke izvele su „Mađarski ples“, koreografiju koja im je donijela i nekoliko nagrada, a djevojke su aktualne viceprvakinje Europe u tradicionalnom mažoret plesu te treće na prvenstvu države.
Ove su se večeri predstavile i kadetkinje, prvakinje Hrvatske, marširajuća grupa kao i kadetkinje u tradicionalnom mažoret plesu, druge u državi te juniori exhibition s ''Western mix'' , koje su također državne viceprvakinje u svojoj kategoriji. Regionalne prvakinje i državne viceprvakinje, starije minime,  izvele su „Albatros“.
Solo nastupe ove su večeri imale Lucija Ljubičić, Tina Puškarić i Andrea Šalov.

Svu ljepotu mažoret plesa i uniformi osim Kaštelanki, u Kaštel Novom su pokazale i Ljubuške mažoretkinje, Segetske mažoretkinje te mažoretkinje iz prijateljskog grada Kiseljaka, koje su izvele niz koreografija inspiriranih tradicijskim i modernim izričajima te pokazale izvođenje irskog stepa.

Sve sudionike Večeri mažoretkinja pozdravila je zamjenica gradonačelnika, Jadranka Matok Bosančić, posebno čestitavši i zahvalivši se trenericama Aleni Rako i Ivoni Bašić, koje su poseban pljesak dobile i s tribina od vatrenih navijača. Cijeli program, uz asistenciju mladih mažoretkinja, ove je večeri vodila Anđa Vujević.
Prije samog nastupa na igralištu gimnazije, mažoretkinje su u defileu prošle od porta u Kaštel Starom do Kaštel Novog, a svi sudionici zajednički su, uz državnu himnu pozdravili hravtsku zastavu te tako simbolično Hrvatskoj čestitali Dan državnosti.

Foto: Jozo Rimac i PGK


KOMENTARI: