PRAZNA OBEĆANJA NADLEŽNIH
- Unatoč najavama i obećanjima nadležnih u Županijskoj upravi za ceste, na području Planog nije došlo do ograničenja prometovanja teških vozila, naprotiv, iz nama nepoznatih razloga broj teških vozila koji prometuju kroz naselje je u porastu, a ništa nije učinjeno ni u cilju dodatne sigurnosti, zbog čega su građani nezadovoljni i ogorčeni – riječi su predsjednice MO Plano, Nives Karanušić.

- Već duže vremena ističemo i upozoravamo kako cesta kroz Plano ne može podnijeti veliki broj teških vozila, cesta nema nogostupa, pješaci, a posebno djeca svaki su dan ugroženi u prometu – navodi predsjednica Mjesnog odbora.

Problem prometovanja vozila kroz Plano, naselje koje se administrativno dijelom nalazi u Gradu Trogiru, a dijelom u Kaštelima, bila je jedna od tema radnog sastanka u veljači ove godine, kada su za isti stol sjeli predstavnici Županijske uprave za ceste, na čelu sa Željkom Sikiricom, Grada Trogira i okolnih općina, Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, Hrvatskih cesta, trogirskog Prometnog redarstva i tvrtke Promet.

Među zaključcima i obećanjima sa tog sastanka, na kojem se raspravljalo o prometu na području Trogira, našli su se i oni koje se odnose na Plano, odnosno obećano je realizirati projekt svjetlosno-dinamičke signalizacije i mjerača brzine zbog nekontroliranih brzina i ugroze pješaka te provesti zabranu prometovanja vozilima čija masa prelazi 7,5 tona, osim za autobuse  i preusmjeravanje tog prometa na cestu DC58, Prapatnica – Seget.

- Prema dogovoru, navedeno je trebalo biti realizirano do početka sezone, odnosno 1. lipnja. Evo nas na kraju mjeseca, a od realizacije nema ništa, stanje ne da je isto, nego i gore nego prije, a broj teških vozila koji svaki dan prometuju kroz naselje, veći je za 200 posto. Očita je nebriga nadležnih, koji će u slučaju da se nešto loše dogodi biti glavni krivci – poručuje Karanušić.

Nezadovoljni građani, preko predstavnika u Mjesnom odboru, ovih su dana poslali pismeni zahtjev Županijskoj upravi za ceste, u kojem traže što hitniju realizaciju dogovorenog. U  protivnom, najavili su, kako će biti prisiljeni krenuti u zaštitu svojih prava na sigurnost na nepopularni način te će blokirati promet kroz ovo naselje.


KOMENTARI: