SLUŽBENA ISPITIVANJA POKAZALA
Ovotjedno ispitivanje kakvoće mora, koje je proveo Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, pokazalo je da je more na svim kaštelanskim službenim plažama bilo izvrsne kakvoće.

Plavu oznaku izvrsnosti ponijele su ovog tjedna tako plaže Gojača u Sućurcu, Kamp i Torac u Gomilici, Baletna u Kambelovcu, Puntica, Šoulavy i Miljenko i Dobrila u Lukšiću, Palace i Đardin u Starom te Gabine i Resnik u Štafiliću, na kojima se redovno vrše ispitivanja.

Tijekom sva tri ovogodišnja ispitivanja more na plaži Gojača dva puta je bilo izvrsno, a jednom zadovoljavajuće, na Kampu isto tako, na Torcu je u sva tri ispitivanja more bilo izvrsno, kao i na ostalim kaštelanskim plažama.

Ispitivanje kakvoće mora diljem hrvatske strane Jadrana pokazalo je da je od 953 uzorka, njih 947 ili 99,37 posto bilo izvrsne kakvoće, a  pet uzoraka ili 0,52 posto bilo je dobro i to na plažama Čižići u Dobrnju, glavnoj plaži na Unijama, Trstenik u Splitu, Preluk u Rijeci i Čikat na Malom Lošinju. Tek je jedna plaža, i to ona u Mošćeničkoj dragi ponijela oznaku zadovoljavajuće, dok nezadovoljavajućim nije ocijenjen uzorak s niti jedne jadranske plaže.


KOMENTARI: