PROTOKOL PRED PRAZNIK
U povodu nadolazećeg Dana državnosti, u subotu, 24. Lipnja, predstavnici Grada i Gradskog vijeća te pojedinih udruga, kao i pojedini građani, odradit će protokolarni dio obilježavanja ovog praznika, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća.

Cvijeće će položiti i svijeće upaliti u 8.30 sati pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku, Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te u 9 sati pred centralnim križem u spomen obilježju poginulim braniteljima Kaštela i kaštelanske zagore na Malačkoj.

Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije Dan državnosti obilježit će na sam praznik, u nedjelju, 25. lipnja,  i to u 9.30 sati polaganjem vijenaca na groblju branitelja iz Domovinskog rata i Središnjem križu na Lovrincu, a u 10.15 sati slijedi podizanje zastave Republike Hrvatske uz intoniranje državne himne na štandarac na Narodnom trgu. U  10.30 sati polaganje je vijenaca kod spomen ploče na Narodnom trgu, u 11.10 sati položit će se vijenci  kod spomenika u Parku branitelja, a u 12 sati slijedi svečanost prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske u Vili Dalmacija.


KOMENTARI: