PILOT PROJEKT OBOGAĆIVANJA TURISTIČKE PONUDE
Ove godine, po prvi put, turistički autobus, koji je u godinama ranije vozio turiste u panoramsko razgledavanje Splita, prometovat će i kroz Kaštela, kako bi se zainteresirani turisti upoznali i s povijesnim vrednotama grada podno Kozjaka.

Turistički autobus, poznatiji pod nazivom City Tour - Hop on - Hop off, dio je pilot projekta koji zajednički provode turističke zajednice Splita, Solina, Klisa, Kaštela i Trogira, koje ga ujedno i financiraju.

Kroz vožnju ovim autobusom turisti će imati priliku, po popularnim cijenama, upoznati se sa zanimljivostima Splita i Dioklecijanove palače, ali i životom  izvan zidina povijesne jezgre, staru Salonu sa Tusculumom i Manastirinama, tvrđavom Klis, Kaštelima i kaštelanskim kulama i dvorcima i te se upoznati s legendom o Miljenku i Dobrili, kao i Trogir, koji je predstavljen kao svojevrsni grad –muzej.

U Kaštelima će autobus stajati u Kaštel Lukšiću i Kaštel Štafiliću, gdje su na autobusnim postajama već postavljene tabele s osnovnim informacijama o turi.
Autobus će prometovati do 15. rujna, svakog ponedjeljka, srijede i petka. Iz Splita prema Trogiru, u Lukšiću će biti u 10, 13.30 i 16.30 sati, a u Štafiliću u 10.15, 13.45 i 16.45 sati. Iz pravca Trogira prema Splitu u Štafiliću će stajati u 10.35, 14.05 i 17.25, a u Lukšiću u 10.50, 14.20 i 17.40 sati.

Više o projektu te satnici prometovanja i cijenama možete vidjeti OVDJE 


KOMENTARI: