NATJECANJA VATROGASNOG PODMLATKA
Na vatrogasnom poligonu DVD-a Kaštel Gomilica održan je jedinstveni susret mladih vatrogasaca, koji su, uz zajedničko druženje, odmjerili svoje vještine na 2. Kup-u Dalmacije za mladež i otvorenom natjecanju za djecu Vatrogasne zajednice grada Kaštela.

U organizaciji Vatrogasne zajednice Splitsko - dalmatinske županije, Grada Kaštela te DVD Kaštel Gomilica, svoju spremnost u vježbama s preprekama i rušenju meta brentačama, pokazalo je tristotinjak malih vatrogasaca s područja Kaštela te njihovih gostiju iz Solina, Skradina, Nove Gradiške, Šibenika, Zatona, Gardinoveca, Hrašća i Drniša, okupljenih u 26 ekipa.

Na natjecanju 2. Kup Dalmacije u kategoriji „mladež ženska“ (od 12 do 16 godina) najuspješnija je bila ekipa DVD-a Gardinovec, kojoj su pripale i tri nove vatrogasne kacige, drugo mjesto pripalo je domaćinima iz DVD-a  Kaštel Gomilica, a treće su bile cure iz DVD-a Nova Gradiška, kojima je pehare i medalje uručio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.  

U kategoriji „mladež muška“, najbolji rezultat ostvarila je ekipa domaćina, drugi su bili vatrogasci sućuračke Mladosti, dok se na treće mjesto plasirala ekipa iz Hrašća, a čestitke na ostvarenim rezultatima prilikom dodjele pehara uputio im je Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, koja je bila i glavni pokrovitelj natjecanja.

Otvorenom gradskom natjecanje za djecu  u dobi od šest do dvanaest godina, uz male Kaštelane pridružili su se i najmlađi solinski vatrogasci, a među dječacima, najviše bodova u rušenju meta imali su članovi ekipe Mladost 1, a drugo i treće mjesto osigurale su ekipe Kaštela 1 i Kaštela 2. U  kategoriji „djeca ženska“ najbolja je također bila ekipa Mladost 1, druga su Kaštela, dok je treće mjesto pripalo ekipi domaćina. Čestitkama na ostvarenim rezultatima, uz želju da se i iduće godine okupe u još većem broju, u ime organizatora pridružili su se i predsjednik Vatrogasne zajednice Kaštela Tihomir Zec te njen zapovjednik Milivoj Taslak.

Foto: Filko Garbin i PGK


KOMENTARI: