hren

VELIKA EKO AKCIJA ČIŠĆENJA PODMORJA OD KAŠTILCA DO VESLAČKOG KLUBA
Kaštela su ovog subotnjeg jutra bila okupljalište zaljubljenika u morsko plavetnilo koji su se, u organizaciji pomorsko športskog društva Giričić i njegove ronilačke sekcije, ujedinili u velikoj, trećoj po redu,  eko akciji čišćenja podmorja u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva ispred Kaštel Gomilice i Kambelovca.

Šezdesetak ronilaca iz dvanaest ronilačkih klubova s područja Splitsko - dalmatinske županije te s poluotoka Pelješca, iz podmorja je tako izvadilo više od tri kontejnera za glomazni otpad raznog smeća, najvećim dijelom automobilskih guma i boca.

Čak ni burno vrijeme i valovi, nisu omeli članove ronilačkih klubova Nautilus i Modri Virus iz Splita, RK Podstrana, ronilačko ekološkog kluba Solin, ronilačke sekcije Pelički jedara s Pelješca, UPA Rostrum iz Splita, PŠR Nebojsija, roničakih centara Big blue iz Bola i Venus iz Kaštela, a još manje ronioce 4. Gardijske brigade i DVD- a Kaštel Gomilica i Mladost iz Sućurca, da planiranu akciju privedu kraju.    

Uz pomoć brodica, kojima su im podršku dali kambelovski i gomilički ribiči, sudionici akcije očistili su podmorje od kule Kaštilac do Veslačkog kluba, nakon čega su nastavili druženje uz zajednički ručak u sportskoj lučici Giričić, kao i dogovore za sutrašnju eko akciju koja će se održati na području Vranjica.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij