hren

UMJESTO LAVČEVIĆA S PROJEKTIMA KREĆE MARINA KAŠTELA
- Točno je da je Marina Kaštela kupila od Lavčevića njihov udio u vlasništvu prostora bivše tvornice Jugovinil - kratko nam je prije nekoliko dana na naše pitanje o istinitosti neslužbenih informacija koje smo imali, odgovorio vlasnik Marine Kaštela Josip Berket, te nam kazao kako ćemo konkretne odgovore o kupovini, planovima i slično dobiti od direktorice Marine Kaštela, Marije Bojić.

No, odgovora još uvijek nema, tako možemo tek ustvrditi, a u skladu s činjenicom da je na web stranicama tvrtke Lavčević došlo do promjena u tekstu o djelatnostima i zemljištima te tvrtke, da je Marina Kaštela kupila oko 100 tisuća metara četvornih prostora južno od Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Sućurcu.

Neslužbene informacije govore da je za to zemljište Marina platila skoro istu sumu koju su Kemokompleks i Lavčević platili za cijelo područje Adriavinila prije petnaestak godina, što znači da se radi o cifri većoj od 5 milijuna eura.
Iako je prije dvije godine vlasnik Kemokompleksa Enver Moralić pokazivao naznake da će upravo njegova tvrtka kupiti zemljište od Lavčevića, to se nije pokazalo točnim, a Moralić je tada davao izjave kako je spreman za Lavčevićevu polovicu platiti i do 6 milijuna eura.

Navedeno područje u kaštelanskom GUP-u je turistička zona, prošle godine pokrenuta je izrada UPU-a broj 18, koju su se dogovorili financirati vlasnici prostora i Grad Kaštela.
Taj UPU definirat će i sve sadržaje koji će se naći na tom području, a između ostalog i planove Marine Kaštela. Hoće li Gradsko vijeće, koje donosi odluku o usvajanju UPU-a, podržati sve planove i namjere, ostaje nam za vidjeti.
A koji su planovi Marine Kaštela znat ćemo više kada dobijemo konkretan odgovor nadležnih u toj tvrtki.

Ono što se sigurno zna je da će projekti koje Marina započne te realizira na tom području, donijeti nova radna mjesta i ako ne bude odstupanja od unaprijed određenog, pomaknuti funkcioniranje tog prostora s mrtve točke.
Podsjećamo Marina Kaštela je zajedno s tvrtkom Ribola prije nekoliko godina kupila i prostor te objekte nekadašnje tvrtke Adriachem, koji se nalaze sjeverno od zemljišta kupljenog od Lavčevića.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij