KAŠTELANSKI RADIO IDE U PROCES RESTRUKTURIRANJA
Nakon punih 25 godina plovidbe po burama i bonacama medijskog prostora, došao je dan kada se opraštamo od "našeg domaćeg radija", kako smo mu godinama tepali, jer sa sutrašnjim danom Nautic radio Kaštela ulazi u proces restrukturiranja, odnosno (privremeno) prestaje s emitiranjem programa.

Danas tako po posljednji put na svima dobro poznatoj frekvenciji od  94,1 FM imamo priliku slušati Dolores, Joška, Boška..., voditelje koji su se svojim prepoznatljivim glasovima i stilom udomaćili u našim domovima, uredima, automobilima kao i svim ostalim mjestima gdje se radio već po navici sluša,  te je i više nego sigurno da će nam svima nedostajati.

Kroz ovaj dugi niz  godina navikli smo da nas bude "friškim informacijama" i morem dobre glazbe, donose nam zanimljivosti i vijesti, kako iz Kaštela, tako i šire, da nas "pismom prate" kroz noć... Sve one koji su "prošetali" eterom, redakcijom i tehnikom, pekli zanat ili podučavali mlađe kolege, teško je i nabrojati, no svi oni svoj su posao uvijek odrađivali najbolje što su znali i sa osmijehom, bez obzira na sve poteškoće. 

Stoga je vijest o tome kako je Radio Kaštela d.o.o. od Vijeća za elektroničke medije zatražio prekid dosadašnje koncesije, što im je i odobreno, prije mjesec dana odjeknula poput bombe, te izazvala niz reakcija Kaštelana, koji su se svakodnevno u eteru družili sa svojim omiljenim voditeljima. Koncesija za šire područje grada Kaštela, tako prestaje važiti upravo 15.lipnja, a vlasnik Josip Berket, tada je izrazio nadu kako će nakon restrukturiranja, po preporuci financijskih stručnjaka i revizora, Radio biti spreman javiti se na novu koncesiju koja se očekuje u kolovozu.

Da podsjetimo, tvrtku Radio Kaštela prije pet godina kupila je upravo Marina Kaštela, tvrtka u vlasništvu Josipa Berketa, nakon što je posljednjih godina uoči ove kupoprodaje Radio Kaštela funkcionirao kao dio Soundset mreže grcajući u financijskim problemima i dugovima, zbog kojih, između ostalog, ni djelatnicima nisu redovno bile isplaćivane plaće.
Ulaskom Marine Kaštela u ovu medijsku tvrtku, Radio Kaštela dobila su financijsku pomoć, sva dugovanja su podmirena, no prije svega sačuvana je tradicija kaštelanskog radija, no problem tržišnog opstanka, zbog kojeg su se i ranije mijenjale vlasničke strukture (svojedobno je i sam Grad Kaštela bio njegov vlasnik), čini se da je i dalje ostao.

Nautic radio Kaštela zbog nemogućnosti pokrivanja svih svojih troškova, posebice plaća radnika, stoga je proteklih godina u radu podržavala Marina Kaštela, no čini se kako je Radio postao prevelik uteg za njeno poslovanje.
Stoga nam ne preostaje drugo nego nadati se kako će "privremeni prestanak" emitiranja uistinu to i biti, a našim kolegama zahvaliti na dugogodišnjem trudu i radu te ih pozdraviti u njihovom stilu - zdravi, veseli  i debeli bili i do nekog drugog slušanja!


KOMENTARI: