ODRŽANA NACIONALNA IŽLOBA PASA CAC KAŠTELA 2017
Najljepši od svih pasa, koji su se u nedjelju okupili u Kaštelima,  je mužjak Vajmarskog kratkodlakog ptičara, Dianas Argentum Promise, vlasnice Danijele Grgić iz Zadra, a uzgoj Marije Plenković. Odlučeno je to na nacionalnoj izložbi pasa CAC Kaštela 2017. koja je održana na Dračiću u Kaštel Štafiliću. Izložba je ocijenjena uspješnom, pa će organizator izložbe, Kinološko društvo Kaštela i sljedeću godinu imati priliku organizirati ovaj događaj,  jer je izložbom prošetalo preko 200 pasa što je i preduvjet organiziranja na nacionalnom nivou.

Točnije, 202 pasa i 70 pasmina natjecalo se na izložbi čiji su vlasnici čak iz dalekog Japana, Amerike te Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne gore, Španjolske, Slovenije i naravno Hrvatske. Među mnogim pasminama kao što su dalmatinski psi, čivave, tornjaci, zlatni retriveri, patuljasti pudli, stafordski bull terijeri, rotvajleri, jokširski terijeri, engleski seteri, istarski goniči, labradori, patuljasti šnauceri, aljaški malamuti, američki stafordski terijeri, bokseri, maltezeri, njemačke doge i ostali, titulu BIS (BEST OF SHOW) ponio je mužjak Vajmanski ptičar – kratkodlaki, a odluka je to kinoloških sudaca Dubravke Reicher, Željka Halpera Dražića, Ante Udovičića, Igora Mioča, Emila Mikasovića i Nikole Smolića.


Pobjednik Vajmarski ptičar - kratkodlaki Dianas Argentum Promise

Izložba je imala i slavljeničku notu jer su dva psa imala rođendan, a uz njihove male simbolične darove, podijeljene su i rozete te hrana sponzora Eukanuba i slike mlade slikarice Kim Mikasović. Manifestaciju je otvorila gradska pročelnica Sandra Zokić, a prigodni govor održao je predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza Branko Šare te predsjednik KD Kaštela Ante Zelić.

 

KOMENTARI: