ZAVRŠENI UPISI, KREĆE ŽALBENI ROK
Od njih 357 zainteresiranih, svoje mjesto u jednom od vrtića i jaslica DV Kaštela, svoje mjesto našlo je 159 najmlađih Kaštelana, dok će svi ostali svoju priliku tražiti u upisu u neki od privatnih ili vjerskih vrtića, a dio djece i ove će godine ostati neupisan.

Pravo na upis u dječje vrtiće ili jaslice imaju, ovisno o dobi, sva djeca, no mnogi od njih to pravo ne ostvare, a upis u gradske vrtiće vrši posebna Komisija u skladu s Pravilnikom o upisu.
Komisija donosi redoslijed prema broju ostvarenih bodova pa se često zna dogoditi da i djeca, kojima oba roditelja rade, ne ostvare to pravo, zbog većeg broja zainteresiranih za upis u određeni vrtić.

U jedan od jutarnjih 10-satnih i 6-satnih programa ove je godine upisano 66 djece, u neku od poslijepodnevnih grupa upisano je njih 54, a u jaslički program 39 mališana. Zbog velikog broja djece u grupama, za pojedine programe, upisi nisu ni provedeni
Odbijeno je 198 djece, od kojih  njih šestero nije zadovoljilo kriterij dobnog uzrasta.

Dio djece čiji je upis odbijen svoje će mjesto možda naći u nekom od privatnih vrtića, a prema informacijama dobivenim od ravnateljice dječjeg vrtića Sunce moje malo,Ivane Radić, u njihovom vrtiću slobodno je desetak mjesta u jutarnjem 10-satnom programu te isto toliko u poslijepodnevnom 6-satnom programu.
U vrtiću Čarobni pianino kazali su nam kako će u neki od njihovih programa svoje mjesto u narednoj pedagoškoj godini moći naći do stotinjak novoupisane djece.
Upisi u privatne vrtiće još traju, dok u vjerskim vrtićima mjesta baš i nema jer se djeca ionako ciljano upisuju u njihove programe.

Roditelji čija su djeca ostvarila upis u gradske vrtiće, moraju u vremenu od 16. do 23. lipnja u vrtićima gdje su djeca upisana, preuzeti ugovore, iste potpisati i vratiti do 28. lipnja. Potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu trebaju donijeti u vrtić prvi dan pedagoške godine, odnosno 1. rujna.

Roditelji ili staratelji koji nisu zadovoljni rezultatima upisa prigovor mogu podnijeti Upravnom vijeću DV Kaštela, najkasnije do 14. lipnja i to pismeno, na adresu Ulica Birnja 13, Kaštel Stari.

Ukupan broj stvarno neupisane djece znat će se nakon žalbenog roka, potpisanih ugovora, upisa u privatne i vjerske vrtiće, a pretpostavlja se da će neupisano ostati oko sedamdesetak mališana.

Rezultate upisa možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI: