PRIJEM POVODOM OSVAJANJA PRVOG MJESTA
Nakon što su sredinom svibnja ponijeli titulu najboljih malih vatrogasaca Kaštela na 8. Maloj vatrogasnoj olimpijadi, djecu iz dječjeg vrtića Pčelica, koji djeluje u sastavu dječjeg vrtića Jordanovac, ugostio je gradonačelnik Denis Ivanović i njegovi zamjenici, kako bi im čestitali na tom uspjehu.

Gradonačelnik je ovom prigodom pohvalio trud i zalaganje sve djece sudionika te odgojiteljica i voditeljica koje su djecu pripremale za natjecanje, a na samom natjecanju bile im najveća potpora. Posebno je pohvalio i čestitao pobjednicima, koji su najbolji već treću godinu zaredom.

U pratnji djece na prijemu su bili i predstavnici organizatora Male vatrogasne olimpijade, vatrogasni zapovjednik Milivoj Taslak i ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela, Ivanka Vučica te časne sestre, odgojiteljice iz vrtića Pčelice.
Ivanka Vučica istaknula je da je Mala vatrogasna olimpijada u Kaštelima  svojevrsna tradicija, a kaštelanski vrtići su jedini u Hrvatskoj koji zajedno s vatrogasnim društvima organiziraju ovakvo događanje. Milivoj Taslak pohvalio je pobjednike, istaknuvši da se radi o dječjem sportskom događanju na kojem  uživaju i vesele se svi, od djece, roditelja, voditelja i gledatelja što je i cilj samog natjecanja.

- Na 8. Maloj vatrogasnoj olimpijadi u Kaštelima, sudjelovalo je 28 ekipa sa 196 djece predškolske dobi koje su vodile 41 odgajateljica i 21 sudac.  Ekipe su se natjecale u sedam različitih igrica, u kojima su pokazali svoju spretnost, uvježbanost i brzinu, a koje su slične vatrogasnim igrama za mladež – objasnio je Taslak.

Na kraju primanja mali vatrogasci dobili su prigodne darove, a sve je zaključeno zajedničkom fotografijom gostiju i domaćina.


KOMENTARI: