NOVOST ZA UGOSTITELJE
Kaštelanski inovator Vladimir Škopljanac ovih je dana  javnosti  predstavio novu  web aplikaciju, namijenjenu ugostiteljima koji vrše dostavu hrane, pod nazivom Ziber – dostava.

Iz Škopljančeve „radionice“ do sada je izašlo više zanimljivih aplikacija i uradaka, poput internetskog školskog dnevnika, za koji je 2009. godine Vladimir Škopljanac dobio Zlatnu plaketu za inovaciju, naplate potraživanja među poslovnim partnerima te elektroničke SMS burze rada.

- Nova aplikacja, Ziber, servis je sličan taksi službi, a mijenja dosadašnju praksu prema kojoj u klasičnom načinu dostave hrane svi ugostitelji koji vrše dostavu moraju imati svoje vozilo, plaćati registraciju, gorivo i osobu kojia u njegovom lokalu  dežura desetak sati dnevno za eventualnu dostavu neke pizze.

Ziber donosi da u svakom kvartu grada postoje motorizirani dostavljači koji, ovisno o pozivu, idu na adresu ugostitelja, preuzmu pošiljku i odnose  je na adresu naručitelja. U tom slučaju, ugostitelji ne moraju imati vlastitog dostavljača, a ova opcija im je na kraju financijski isplativija.
Dostavljači ne moraju imati svoj skuter već ga zadužuju od Summer Hit j.d.o.o., a skuter,  za vrijeme trajanja ugovora, čuvaju kod sebe, odnosno u svojoj garaži.
Summer Hit j.d.o. osigurava skuter, plaća gorivo, osiguranje i registraciju skutera, a jedina stvar koju vozač mora imati je vozačka dozvola za vožnju skutera od 50 kubika što u stvarnosti predstavlja vozačka dozvola A ili B kategorije. Naravno, potrebno je i iskustvo u vožnji skutera ili motora.

Ziber naplaćuje proviziju od vrijednosti preuzetog paketa i odmah prilikom preuzimanja ugostitelju plati vrijednost pošiljke umanjenu za iznos provizije. Dakle, ugostitelji plaćaju samo za pošiljke koje su poslali i nemaju brige oko dostavljača, parkinga, registracije i slično.
Važno je naglasiti da ugovor sa Summer Hit j.d.o.o.  ne uvjetuje ugostiteljima da za dostavu koriste samo Ziber-dostavu. Oni i dalje mogu koristiti dostavu u svojoj režiji s tim da za Ziber-dostavom posegnu u trenutku potrebe – objašnjava Škopljanac i napominje kako je u dosadašnjim varijantama dostave hrane čest je slučaj nedostatne zarade za dostavljače jer dostavljač provede cijeli dan dežurajući kod ugostitelja, a ovaj ga ne može platiti adekvatno utrošenom radnom vremenu jer nema dovoljno prometa u dostavi.
U sistemu Ziber-dostave dostavljač može zaraditi višestruko od klasičnog sistema. Primjerice, od jednog restorana će zaraditi 40 kuna, od drugog 25 kuna od pizzerije 80 kuna...  Ukupno, dnevna zarada može biti mnogo veća od klasičnog primjera dostave.

Web aplikacija Ziber i kako radi

Aplikacija se sastoji od dva dijela. Web aplikacije rađene u (php, mysql, JavaScript,) programskim jezicima i dostupna je na web adresi: www.ziber-dostava.com.
Drugi dio programa je Android App i potrebno ju je instalirati na mobitel dostavljača.

Ugostitelj na svom mobitelu ili na PC-u i jednim klikom pozove dostavljača. Tada se na mobitelu dostavljača pojavljuje zvučni i vizualni poziv sa vidljivim nazivom i adresom onoga tko ga poziva. Klikom na svoj mobitel dostavljač odgovara i preuzima poziv te kreće na adresu ugostitelja. Program izračunava proviziju, ovisno o vrijednosti pošiljke. Dostavljač preuzima paket, isplaćuje ugostitelju vrijednost pošiljke umanjenu za iznos provizije i odnosi paket na adresu naručitelja.

- Ziber-dostava krenut će iz Kaštela jer je u tom gradu nastala ideja te izrađen software. U svrhu pokretanja ove djelatnosti , za sada, možemo ponuditi posao šestorici punoljetnih dobavljača, koji ispunjavaju navedene uvjete, a nadamo se kako će u uskoro nastati potreba za većim brojem dostavljača.
Zainteresirani za ovaj način zaposlenja mogu uputiti zahtjev putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.– poručio je Vladimir Škopljanac.


KOMENTARI: