MOTO RALLY
Jedna od stanica prvog humanitarnog  „Rotary Moto Rally Plus", u subotu su bila i Kaštela te planinarski dom na Malačkoj, gdje su oko 250 motorista, članova tridesetak moto klubova iz Hrvatske dočekali i ugostili članovi Rotary kluba Kaštela i MK Sjene.

Organizacija „1. Rotary Moto Rally Plus" potekla je od predsjednika Rotary cluba Split plus i predsjednika moto kluba BMW Dalmacija Željana Rakele, a za cilj je imao povezati motoriste i ljude velikog srca, od sjevera do juga Hrvatske te animirati građane na pomaganje u opkrbi socijalnih samoposluga, prihvatilišta za beskućnike i slično.

Rally je započeo u petak u Varaždinu, odakle je prvih 50 motorista krenulo na put, preko Zagreba, Karlovca, Zadra, Šibenika i Kaštela, s ciljem u Splitu. Na putu su se rallyju priključivali novi sudionici, od kojih su pojedini vozili tek dio rute, drugi nastavljali do kraja. Do dolaska u Split tako je u rallyju sudjelovalo oko 600 motorista.

- Kako sam ja ove godine predsjednik Rotary cluba Split plus, došao sam na ideju da spojim ljubav prema motorima, putovanjima i humanitarnom radu te da organiziramo ovakav moto rally. Uspio sam u ideji te okupio 30 moto i osam rotary klubova. Time su po prvi puta rotarijanci i motoristi zajedno u jednoj akciji. Za prvi rally ovo je izuzetno velik  odaziv i svi smo sretni što je sve ovako ispalo – kazao je Rakela te najavio ovakav rally i slijedeće godine te izrazio nadu kako će ovo događanje postati tradicionalno.

Kaštelanski rotarijanci i njihov predsjednik Jozo Cikojević, kao i članovi MK Sjene s predsjednikom Marinkom Topićem, prijatelje motoriste ugostili su prigodnom okrjepom i hladnim pićem, a nije nedostajalo ni planinarskog fažola.
Motoristi su ovom prigodom položili cvijeće i upalili svijeće u spomen obilježju poginulim braniteljima na Malačkoj, a sve sudionike pozdravio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.
Prihod prikupljen od prodaje prigodnih majica i prikupljenih donacija, bit će usmjeren, kako je najavio Jozo Cikojević, prihvatilištu za beskućnike u Kaštel Gomilici.
Članovi kaštelanskih Sjena priključili su se potom sudionicima rallyja, koji su u koloni prošli kroz Kaštela i dalje, prema krajnjem odredištu na splitskoj rivi.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI: