NOVA PUBLIKACIJA IVNE BUĆAN
Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se u ponedjeljak obilježava u brojnim državama, u ugodnoj atmosferi školskog botaničkog vrta u Kaštel Lukšiću, predstavljena je nova publikacija ekologinje Ivne Bućan „Priče iz Botaničkog vrta“.

Pod granama velikog rogača, okupilo se u subotu prijepodne zanimljivo društvo, ekolozi, bivši i sadašnji političari, profesori, novinari, članovi udruge Lijepa naša Kaštela i prijatelji, koji su se u ugodnom razgovoru prisjetili početaka ekološkog djelovanja na ovim područjima, ali i početaka Botaničkog vrta i različitih iskustava, od kojih je dio svoje mjesto našao i u novoj publikaciji.

Predsjednica udruge Lijepa naša Kaštela Vera Rilov, nekadašnji rektor splitskog Sveučilišta Ivo Babić, Branimir Menedeš s Filozofskog fakulteta u Splitu, Guido Piasevoli iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, Mladen Pavić, vlasnik mlinice Pantan, član Lijepe naše Marin Bedalov i drugi, dotakli su se ovom prigodom cijelog niza ekoloških tema, kako na kopnu tako i na moru, govorili su o važnosti očuvanja okoliša, vrijednosti vode, ali i budućnosti Zemlje.

Ivna Bućan tek je kratko govorila o svojoj novoj publikaciji, u kojoj se našlo niz zanimljivih ljudskih tema, bez obzira na vrijeme u kojem su se priče odigrale i dogodile.

SVanja Aranza ovom je prigodom u Botanički vrt donijela dašak trogirske čakavice, a svi nazočni na poklon su dobili po primjerak nove publikacije, Svi su zajedno profesorici Bućan zaželjeli još novih izdanja, kojima će se nove generacije učiti cijeniti i poštovati prirodu i okoliš.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: