OSIGURANI PAKETI ZA 830 OBITELJI
Kako bi Kaštelanima zahvalili na sudjelovanju u humanitarnoj akciji „Vukovar živi 365 dana“, predstavnici organizatora ove akcije, u utorak su u prostorima Zračne luke u Kaštelima, uručili simbolične zahvalnice UDVDR Dalmacijacement, Zračnoj luci Split – Kaštela, Gradu Kaštela i donedavnom dogradonačelniku Zoranu Bonacinu.

Akcija „Vukovar živi 365 dana“ provodila se 90 dana, koji su simbolično označili trajanje srpske agresije na Vukovar, a u njoj su sudjelovali brojni građani, udruge, tvrtke i institucije iz 47 hrvatskih gradova  pa tako i Kaštela.
Akciju je pokrenula Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin, u suradnji s  Udrugom djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata, a pokrovitelji su bili predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović i Ministarstvo hrvatskih branitelja.

- Akcija je i više nego uspješno provedena, iako bi bilo dobro da ovakve akcije nikada nisu potrebne. U akciji je prikupljeno 83 tone hrane i različitih kućanskih i higijenskih potrepština i 100 tisuća kuna novčanih sredstava. Ovom prilikom kupili smo invalidska kolica za jedno od potrebite djece, kao i naočale za vid za drugo dijete, a preostala novčana sredstva utrošili smo, u dogovoru sa župama i Caritasom, na kupovinu dodatne hrane kako bi kompletirali pakete, koje smo na sam Uskrs podijelili 830 obitelji u Vukovaru. Pakete smo dijelili osobno, preko župa, Caritasa, kroz socijalnu samoposlugu i preko udruge djece poginulih i nestalih branitelja. Paketi su otišli najpotrebitijim obiteljima, a među njima je bilo i 150 obitelji koje iz nekih razloga nisu u sustavu socijalne skrbi ili evidencije Caritasa, a pomoć im je itekako potrebna – kazao je vukovarski branitelj Predrag Mišić, koordinator akcije "Vukovar živi 365 dana", koji je pri dodjeli zahvalnica u Kaštelima istaknuo kako su Kaštelani pokazali svoje veliko srce te svakom sudioniku uputio zahvale.

Da su Kaštelani i tijekom ove akcije pokazali svoje veliko srce ustvrdio je i Zoran Bonacin, koji je ovom humanitarnom akcijom koordinirao u Kaštelima.

- Bilo koja riječ ne bi mogla opisati zahvalnost prema građanima, udrugama i tvrtkama s područja grada, koji su se, bez ikakvih kalkulacija uključili u akciju, a sve s ciljem da pomognu potrebite obitelji u herojskom gradu Vukovaru. Nadamo se da smo i mi dijelom doprinijeli da su ovaj Uskrs obilježili kako treba, u zajedništvu i radosti. Još jednom hvala svima koji su na bilo koji način još jednom pokazali to veliko kaštelansko srce – poručio je Bonacin, a za svoj angažman u akciji zahvalnicu je zaslužio i Grad Kaštela, a primila ju je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić, koja je također zahvalila svim Kaštelanima na odazivu.

Među onima koji su doprinijeli da se akcija uspješno okonča bili su i djelatnici Zračne luke Split u Kaštelima, koji su prikupili 40 tisuća kuna, a svima njima, uz organizatore akcije, zahvalio se i direktor, Lukša Novak.


KOMENTARI: