ORLOVE STINE NA SVILAJI
Tradicionalna manifestacija Dana planinara Dalmacije, ove godine održava se na planinarskom domu Orlove stine od 2. do 4. lipnja, a u organizaciji PD Svilaja iz Sinja  i Planinarskog  Saveza Županije Splitsko-dalmatinske.

Kao i u godinama ranije na ovom susretu planinara okupit će se članovi svih planinarskih društava iz Dalmacije te veliki broj iz društva koje okuplja Planinarski savez Herceg – Bosne.

Prema rasporedu prijem i prihvat planinara odvijat će se u petak, od 14 sati, a u kampu uz dom Orlove stine u petak navečer slijedi zabava uz logorsku vatru.
Dan kasnije, u subotu ujutro, od 9 sati, na rasporedu su planinarske ture, od doma do 1508 metara visokog vrha Svilaje i natrag te tura od doma do Mačkule i natrag, a zainteresirani mogu biti i dio samostalnih izleta.
U 15 sati je zajednički ručak, a nakon toga, do 19 sati, slijede sportska natjecanja. U 20 sati je zabavni program, još jednom uz logorsku vatru.
U nedjelju su na rasporedu izleti po vlastitoj želji, obilazak znamenitosti Sinja te posjet muzeju Sinjske alke, nakon čega slijedi završetak druženja i povratak planinara kućama.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj mobitela 095/9028281 – Boro  ili 091/5646024 - Zoran


KOMENTARI: