SŠ BRAĆA RADIĆ
Protekle subote tijekom jutra učenici i nastavnici SŠ Braća Radić proveli su tradicionalnu akciju čišćenja plaže Bile u Kaštel Štafiliću u neposrednoj blizini školske zgrade. Podršku i pokroviteljstvo akciji dao je Grad Kaštela te Turistička zajednica grada Kaštela. U eko-akciji je sudjelovali i su učenici, nastavnici, susjedi škole te djelatnici Samostalnog pogona grada Kaštela.

Učenici okupljeni u projektima SEMEP i GLOBE  analizirali su sastav otpada na plaži.

Ova eko-akcija dio je šire međunarodne akcije pod nazivom Clean up the Mediterranean koju od 1995. godine organizira talijanska ekološka udruga Legambiente i okuplja volontere iz mnogih zemalja, različitih jezika, kultura i vjera, a sve u cilju čišćenja otpada s mediteranskih plaža i obala. Danas je u akciju uključeno preko 1000 sudionika od Alžira, Egipta, Francuske, Grčke, Libanona, Maroka, Albanije, Portugala, Španjolske, Tunisa, Cipra, Turske, a hrvatske boje predstavlja kaštelanska srednja škola.

Akcija je protekla u veselom i radnom ozračju a nakon obavljenoga posla druženje se nastavilo na zajedničkoj marendi u školskom restoranu.

Koordinator akcije profesor Nebojša Kaličanin, koji zadovoljno poručuje: "Naša su dica super!" i poziva na sudjelovanje i sljedeće godine.


KOMENTARI: