PROGLAŠENJE POBJEDNIKA AKCIJE „ČEP ZA OSOBE S INVALIDITETOM“
Svečano proglašenje pobjednika humanitarne akcije " Čep za osobe s invaliditetom", koju su pokrenuli obrt Eko Proložac te Udruge osoba s invaliditetom Imotski i Spasimo šume, a s ciljem zaposlenja i poboljšanje uvjeta života upravo osoba s invaliditetom, upriličeno je u dječjem vrtiću Maslina u Kaštel Štafiliću, s obzirom da je nagrada i otišla upravo u ruke Dječjeg vrtića Kaštela.

U ovoj, hvale vrijednoj akciji, sudjelovale su čak 52 odgojno - obrazovne ustanove s područja Splitsko – dalmatinske župnije, a prikupljeno je preko četiri tone čepova, od kojih su gotovo 300 kilograma, daleko najviše od svih sudionika, prikupili kaštelanski mališani, kako je ovom prigodom istaknuo jedan od organizatora Marko Mandić.

Akciju je podržalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a svim sudionicima zahvalio je pomoćnik ministra, prof. Momir Karin, naglasivši kako je vrijednost ove humanitarne akcije, osim što će pomoći zaposlenju dviju osoba s invaliditetom koje su završile Obrtiničko- tehničku školu u Imotskom, i u tome što se djeca od malih nogu uče očuvanju okoliša i humanosti, odnosno pomaganju onima kojima je pomoć potrebna, samim tim i odgovornosti.

Čestitke pobjednicima uputili su i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, koji je napomenuo kako dječji vrtići  sudjeluju u nizu humanitarnih akcija, među kojima i onoj za pomoć Prihvatilištu za beskućnike, kao i Josip Grilec iz tvrtke Straža plastika d.d., glavnog sponzora, koja je donirala kutije za čepove u vrijednosti od 168 tisuća kuna, a koja će sve čepove prikupljene u akciji i reciklirati.

Dječjem vrtiću Kaštela, prvim pobjednicima akcije „Čep za osobe s invaliditetom“, tako je pripala i nagrada u visini od dvije tisuće kuna, koju su odlučili također iskoristiti u humanitarne svrhe, točnije kao pomoć u liječenju jedne njihove djevojčice za koju se trenutno u okviru ustanove prikupljaju sredstva.

Prema riječima ravnateljice DV Kaštela Ivanke Vučice, kada su dobili poziv za sudjelovanje, nisu dvojili ni trenutka da li pomoći, no pobjedi se ipak nisu nadali, iako se u projekt aktivno uključilo pet vrtića.

Ovom prigodom organizatori su svim roditeljima, kao i nazočnim predstavnicima sponzora koji su pomogli akciju, ali i svim ljudima dobre volje, uputili apel da se makar sa po jednom kunom uključe i u humanitarnu akciju za pomoć Petri Zrilić, koja ima tumor nadbubrežne žlijezde i potrebno joj je 100 tisuća eura za liječenje u Njemačkoj, a čiji je otac Branimir zahvalio svima.

Program proglašenja pobjednika pjesmom i prigodnim igrokazom dodatno su „začinili“ mališani iz vrtića Trešnjica i Neven, koji su sudjelovali i u izvlačenju nagrada  za svoje prijatelje iz Masline, s najviše sakupljenih čepova, a najsretniji su dobili bicikl, tablet, mobitel i školski ruksak, dok su za svu nazočnu djecu organizatori osigurali i prigodne bojanke te kantice za zalijevanje.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: