KAD SE AUTOM ŽELE DOVESTI DO UČIONICE

Kada su prije tri godine učenici uselili u novu zgradu škole Bijaći, većina Kaštelana obrušila se na nadležne zbog činjenice da je novi prometni režim uvjetovao veći protok vozila ulicom južno od škole pa su svi bili zabrinuti za sigurnost djece, no dio onih koji su tada dizali glas, danas rade upravo ono za što su optuživali druge, prometnim neredom ugrožavaju djecu koja tu školu pohađaju.

Roditelji koji dolaze automobilima po svoju djecu, bez imalo obzira svoja vozila iz dana u dan parkiraju na toj južnoj dvosmjernoj prometnici i ometaju normalan protok prometa. Vozači koji tuda prolaze često nervozno reagiraju na takvu situaciju, pri čemu se ne mogu usredotočiti na vožnju. Ako se tome nadoda kako dio djece između parkiranih vozila pokušava prijeći cestu pa se naglo pojave ispred automobila, ne treba posebno objašnjavati kakve su sve situacije moguće. Ili zamislite situaciju u kojoj djeca koja ulaze u parkirane automobile ulaze s lijeve strane, dok roditelji mirno sjede u automobilu i čekaju da dijete  uđe?!

Kratko vremena pratili smo što se događa kada djeci završi nastava i u većem broju krenu prema južnom izlazu iz škole. Zaključili smo kako svi zajedno imamo mnogo sreće pa još nije zabilježena nikakva tragedija.

Inače, škola Bijaći ima dovoljno parking prostora, na istoku škole može se pronaći nekoliko praznih parking mjesta, dok parking prostor na zapadu, udaljen tek desetak metara od ulice, najčešće zjapi potpuno prazan.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI: