ŠTO SU VAM NADLEŽNI ODGOVORILI
Nakon predizborne stanke, ovog tjedna nastavljamo s redovnom rubrikom u kojoj nadležni odgovaraju na pitanja čitatelja. U nastavku pogledajte što su odgovorili pročelnica za komunalu Marija Pelivan i Mislav Vučković iz Hrvatskih cesta.

Već je bilo postavljeno pitanje gradskoj vlasti, a koje je glasilo „kada će se asfaltirati ulica Gaji u Kaštel Gomilici“, a odgovor je bio „u prvoj polovici 2017 godine".
Ulica niti je asfaltirana, niti se išta poduzelo.  Ponavljamo isto pitanje.

Ulica Gaji se nalazi u planu asfaltiranja. Planirali smo  asfaltiranje u prvoj polovici ove godine, ali  izvanredne okolnosti su utjecale na pomicanje rokova asfaltiranja – kratak je odgovor iz odjela za komunalu.

Ponukan pričom i pitanjima o obali od Kaštel Starog do Palacea,  osvrnuo bih se na neplansko sređivanje prostora. Naime, ulica je predviđena da bude jednosmjerna i kad se već pristupilo sređivanju iste zašto se nije išlo u sustavno sređivanje te se odmah sredila i ulica uz tu obalu, napravio parking, pješačka staza, biciklistička staza i sve sto bi uz to trebalo ići. Mislim da bi bilo bolje srediti svake godine po 100 metara ulice kako treba nego stalno improvizirati s polovičnim rješenjima.

Trenutno se radi sanacija obalne šetnice. Za sustavno uređenje navedenog pojasa potrebna su značajna financijska sredstva, koja u ovom trenutku nije moguće osigurati. Projekti postoje, čekamo natječaj za apliciranje sredstava iz fondova EU – kazala je Marija Pelivan.

Molio bi vas da se raspitate koje je radno vrime komunalnog redara i da li ih itko vidio na terenu , jer komunalnog redara  za Kaštel Gomilicu igora Maršića i nemamo baš priliku vidjeti, a po Gomilici se svašta događa vezano uz komunalni nered

Radno vrijeme komunalnog redara uređeno je člankom 4. Pravilnika o radu ("Službeni glasnik Grada Kaštela", br.1/11) tjedno radno vrijeme raspoređuje se na pet radnih dana. Isti komunalni redar pokriva područje Kaštel Gomilice i Kaštel Sućurca. Uočene nepravilnosti možete prijaviti na mobitel redara 099 733 4865 ili na telefon: 205-211 – navela je Pelivan.

Hoće li biti i kada napravljen pješački prijelaz preko magistrale između ulica Ograde i Put Blata jer su već vršena ispitivanja zemljišta, a magistrala je otvorena i postoji velika opasnost po pješake pri prelasku iste.

Hrvatske ceste su ugovorile projektiranje 3 pješačka nathodnika od kojih se jedan nalazi upravo na poziciji navedene ulice. Zatraženi su svi posebni uvjeti, te je izrađen idejni projekt i očekuje se skorašnje ishođenje lokacijske dozvole. Po završetku upravnog postupka radovi na izgradnji nathodnika biti će uvršteni u plan nabave HC-a predvidivo za 2018. godinu zbog trajanja upravnog postupka – odgovor je iz Hrvatskih cesta koji je potpisao Mislav Vučković


KOMENTARI: