ZAVRŠENA 8. MALA VATROGASNA OLIMPIJADA KAŠTELA
Preko dvjesto djece kaštelanskih vrtića i pedesetak odgojitelja u petak su sudjelovali na Maloj vatrogasnoj olimpijadi, osmoj po redu na igralištu NK Gošk u Kaštel Gomilic u organizaciji DVD-a Kaštel Gomilica i DV Kaštela. Podijeljeni u 28 natjecateljskih ekipa u igrama koje su zahtijevale spretnost i brzinu i ovu je godinu najbolja bila ekipa iz DV Pčelica, s toga su pobjednički pehar dobili u trajno vlasništvo.

- Ova olimpijada je dio aktivnosti mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara, kadanastojimo podignuti kulturu i opće spoznaje o vatrogastvu – kazao nam je zapovjednik kaštelanske Vatrogasne zajednice, Milivoj Taslak. Ova djeca u budućnosti mogu postati naši vatrogasci, vatrogasni operativci koji će moći štititi svoj grad od mogućih nepogoda. Ovo je prvi korak i vjerujem da je djeci bilo zabavno, to nam pričinja najveće zadovoljstvo – zaključio je Taslak i napomenuo da je ovu godinu Mala vatrogasna olimpijada podignuta na jedan veći nivo.

- Osim druženja i dobre zabave djeca uistinu nauče nešto o vatrogastvu, ono što je bitno, kako treba djelovati. Idu u vatrogasnu zajednicu, razgovaraju s djelatnicima i to čini jednu dobru cjelinu, njima zabavu, a danas sutra netko od njih može postati vatrogasac – ispričala nam je ravnateljica kaštelanskih vrtića Ivanaka Vučica dok smo s nestrpljenjem čekali rezultate olimpijade.

- Ne smijemo izgubiti tu jednu dobru naviku i običaje da njegujemo našu tradiciju, da njegujemo ono što imamo u svom Gradu – kazala je Vučica i napomenula da je ne samo ova olimpijada, nego i sportska koja je sljedeći tjedan pa i sve ono što se organizira za djecu vrtića ne samo zabavno nego i poučno.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: