ZALAŽU SE ZA JEDNO, A RADE UPRAVO SUPROTNO
Što se predizborna kampanja više zahuktava i bliži dan lokalnih izbora, (ne)stranački kandidati koji pretendiraju na čelna mjesta u gradovima, općinama i županijama, sve češće nam se smiješe sa svih strana. Kako bi se ono u narodu reklo, samo što iz paštete ne iskaču.

Iznimka, dakako, nisu ni Kaštela, samo što proteklih dana lica pojedinih kandidata  sve češće možemo vidjeti tamo gdje zapravo ne bi smjeli. Jer, premda se, redom, svi zalažu za boljitak, odgovornost  i poštivanje zakona,  bombardirajući nas svojim sloganima i izbornim porukama sa plakata zalijepljenih na nadstrešnicama autobusnih postaja, elektroinstalacijskih ormarića, kontejnera... te drugih mjesta na kojima je plakatiranje strogo zabranjeno, šalju nam upravo drugačije poruke.

U tome, kao što se vidi na fotografijama, prednjači Kerumov HGS, no i neki kaštelanski političari prate ga u stopu. Tako se, koliko smo uspjeli vidjeti šetnjom po gradu, najmanje promidžbenih plakata nalazi tamo gdje bi zapravo i trebalo – na stupovima predviđenim za plakatiranje!

Komunalni redari narednih bi dana tako trebali imati pune ruke posla, a zanimljivo bi bilo vidjeti hoće li kandidatima osmijesi nestati s lica ako (ili kada) im uruče kazne za nedopušteno postavljanje plakata, s obzirom da one iznose i do nekoliko tisuća kuna. A možda su i to već ukalkulirali u troškove kampanje, jer iste slike, samo s drugim licima, gledamo po stupovima javne rasvjete, kontejnerima i zidovima prije svakih izbora....


KOMENTARI: