PUNO POSLA ZA DJELATNIKE POGONA
Prvi su gosti već počeli s kupanjem, a plaže su pune smeća, posebno u Kaštel Starom – potužio nam se jedan čitatelj, potkrijepivši svoju tvrdnju fotografijama nastalim krajem prošlog i početkom ovog tjedna.

- Želio bih vam uputiti poruku s obzirom na stanje plaže u Kaštel Starom, da se malo više vodi računa, čak nevezano za turizam već da nam svima bude lijepo i čisto, jer ovo šta je zadnjih dana je očajno i tragično. Znači, gosti mi se žale da je plaža toliko prljava, u što sam se i sam uvjerio, a vama šaljem fotografije da objavite jer možda tako potaknemo nadležne da srede problem i malo više paze na ovu gradsku plažu. Već  nekoliko dana stoji smeće na plaži i u moru, plastične boce, kese, dijelovi stabala,  balvani i nitko se nije pobrinuo da se taj problem riješi. Gosti se kupaju između smeća doslovno, dođe mi ih žao iskreno – napisao nam je drugi čitatelj.

Iako bi se dalo zaključiti kako je smeće na plažama posljedica juga koje je puhalo nekoliko dana, za komentar smo pitali upravitelja Vlastitog pogona Ivana Čaglja.

- S uređenjem plaža započeli smo oko Uskrsa, no vremenske prilike ili bolje kazano neprilike, dodatno stvaraju probleme. Što se tiče ovog smeća na plaži u Kaštel Starom, jednaka je situacija i na nekim drugim plažama jer je olujno jugo donijelo na plaže i u plićake popriličnu količinu smeća. Naravno da ćemo to očistiti i urediti, no na žalost djelatnici Vlastitog pogona ne mogu u kratkom vremenu pokriti sve lokacije. Kaštelanska obala je duga i petnaestak kilometara, imamo veći broj plaža, a tridesetak djelatnika u ovom trenutku skrbi i o parkovima, javnima površinama, ulicama, stablima na javnim površinama, ogromnim količinama krupnog otpada koje se nepropisno odlaže... u ovom razdoblju posla je puno, a dio građana se ponaša poput loših gospodara i zato je potrebno malo strpljenja, ali puno truda da se radovi odrade – komentirao je Čagalj, ali i kazao kako se nada da će uskoro biti zaposleni sezonski djelatnici pa će i organizacija rada biti olakšana, a poslovi odrađeni brže.

Propisno odlažite glomazni otpad

Ovom prigodom Čagalj je još jednom zamolio sugrađane da propisno odlažu glomazni otpad, odnosno da ga ne ostavljaju uokolo, a sve koji svjedoče nepropisnom odlaganju otpada da to prijave gradskim službama, odnosno komunalnom redarstvu. Nered u odlaganju otpada djelatnicima Vlastitog pogona oduzima značajnu količinu vremena, koja bi se kvalitetno mogla upotrijebiti na pravovremeno čišćenje plaža i druge radove.


KOMENTARI: