POPRAVAK CJEVOVODA ZAMUTIO I MORE
Iz tvrtke Vodovod i kanalizacija stigla je obavijest kako je od 16 sati prekinuta isporuka vode u dijelu Kaštel Kambelovca i Kaštel Lukšića, zbog radova na popravku cjevovoda.

Vode tako od 16 sati nemaju potrošači od ulice Dr. Josipa Omašića u Kaštel Lukšiću do Ceste dr. Franje Tuđmana 465 u Kaštel Kambelovcu i to objekti i južno i sjeverno od Tuđmanove ceste, a zbog propuštanja zasuna i velike količine vode koja dotječe, sat vremena kasnije zatvorena je voda i od ulice Dr. Josipa Omašića do Lindlarske u kaštel Lukšiću pa ni potrošači na tom području nemaju vodu iz slavina.

Radi se o puknuću cijevi, što je uočeno još u subotu, kada su djelatnici VIK-a izašli na teren te nastojali utvrditi na kojem je mjestu popravak potreban.

Nakon dijagnostike prišlo se uklanjanju kvara te je stoga bilo potrebno zatvoriti vodu za potrošače.

Radnici su na terenu, postavljena je i privremena prometna regulacija, a ponovna uspostava vodoopskrbe očekuje se oko 20 sati.

Zbog puknuća cijevi i slijevanja velikih količina vode s primjesama okolnog zemljanog terena u obližnje potoke, na području Poštanskog u Kaštel Lukšiću uočeno je veće zamućenje mora, a taj će se problem popravkom cjevovoda također ukloniti.


KOMENTARI: