SUBOTA U ZNAKU FEŠTE O BOBA
Ovogodišnja, 12. Fešta o boba, ponovo će u subotu, 13. svibnja, na brce u Kaštel Kambelovcu dovesti nekoliko desetaka ekipa koje će pripremati bob na bezbroj načina te veći broj Kaštelana i gostiju, koji će ta jela kušati i svi se zajedno zabaviti.

Iako će dio ekipa tijekom većeg dijela dana biti na brcu te tamo kuhati i družiti se u neobaveznoj atmosferi, dio ekipa jela će donijeti gotova, a službeno otvaranje i početak događanja bit će u 17 sati.

- Prema prijavama zainteresiranih ove ćemo godine oboriti rekord u broju sudionika, a samim tim i u količini pripremljenih jela – kazao je jedan od organizatora, Jakov Bedalov.

Bob će se u subotu spremati s manistrom, suhim mesom, mljevenim mesom, bit će tu morskih plodova i boba, različitih tradicionalnih jela, ali i inovacija, slatkiša od boba, zalogajčića s bobobom...
Koja će jela biti najbolja odlučit će stručni sud, no to će i ove godine biti manje važno, jer cilj cijele manifestacije je slaviti bob, ugodno se družiti i dobro zabaviti, a organizatori su to i obećali.

U slučaju lošeg vremena cijela manifestacija odgodit će se do nedjelje, a sudionici i gosti o tome će pravovremeno biti obaviješteni.


KOMENTARI: