OBORINA NEĆE BITI PUNO I BIT ĆE NERAVNOMJERNO RASPOREĐENE
Iako relativno topao, vikend za nama donio je promjenjivo vrijeme, osobito u nedjelju uz kišu i lokalne pljuskove. Novi tjedan donosi dosta sunca, ali i povremene nestabilnosti. Najznačajnije meteorološko obilježje tjedna bit će jugo koje će vrhunac imati tijekom četvrtka i petka. Kraj tjedna donosi novo umjereno zatopljenje.

ponedjeljak će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Iako će se u nekim područjima zadržati suho, lokalno će, uz jači razvoj oblaka, biti kiše i pljuskova s grmljavinom, najviše u zaobalju. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 8°C ponegdje u zaobalju do 15°C ponegdje na otocima. Najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

utorak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Još će ujutro i sredinom dana biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, popodne prestanak oborina i djelomično razvedravanje, prvo na sjevernom Jadranu. Puhat će umjerena bura koja će na sjevernom Jadranu povremeno biti jaka, podno Velebita i olujna. Jutarnje temperature bez veće promjene, a danju nešto niže i bit će od 15°C ponegdje u zaobalju do 22°C u dolini Neretve.

srijedu će biti pretežno sunčano. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, još podno Velebita i jaka. Bura će danju slabiti i postupno okretati na slab zapadnjak i jugozapadnjak, navečer i na jugo. Jutro hladnije s minimalnim temperaturama u zaobalju od 2 do 7°C, uz obalu na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

četvrtak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguća je povremena kiša, drugdje suho. Puhat će umjereno do jako jugo, ponegdje i vrlo jako s čestim olujnim udarima u drugom dijelu dana. Jugo bi u drugom dijelu dana na dijelu Jadrana moglo uzrokovati poremećaje u prometu morem. Temperature zraka u blagom porastu.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom petka. Samo je ponegdje moguć slab i prolazan pljusak. Puhat će umjereno do jako jugo, još u početku s olujnim udarima. Od jutra toplije, najviše dnevne temperature od 20 do 26°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, vikend donosi još više temperature zraka.

subotu djelomično sunčano, samo ponegdje uz slab i prolazan pljusak. Umjereno do pojačano jugo će puhati još samo ujutro, danju slab vjetar različitih smjerova. Najviše dnevne temperature od 20 do 26°C.

Sunčano i još toplije bit će u nedjelju.


KOMENTARI: