hren
 

SULUDE I PO ŽIVOT OPASNE SITUACIJE NA BRZOJ CESTI
Tijekom jučerašnjeg dana na adresu Portala stigle su brojne pritužbe građana, što na način promjene režima prometovanja na brzoj cesti, što na brojne vozače koji su tijekom jučerašnjeg dana vozili u suprotnom smjeru i na taj način ugrožavali ostale sudionike u prometu. 

Vožnja u suprotnom smjeru, okretanje nasred prometne trake, vožnja u rikverc... samo su neke od bizarnih i izuzetno opasnih situacija koje su se jučer (vjerojatno se nastavilo i danas) događale na brzoj cesti kroz Kaštela.

Radi li se o  bahatosti ili neznanju vozača koji čine ovakve prekršaje, pri čemu ugrožavaju i svoju sigurnost i sigurnost ostalih učesnika u prometu, nije nam poznato, ali činjenica je da učestalost ovakvih događanja u tijeku samo jednog dana zahtijeva promptnu reakciju nadležnih kako bi se spriječile ove po živote opasne situacije.

- Vidio sam zadnja svjetla auta,  no nisam primijetio da auto baca snop prednjih svjetala kako treba. Shvatio sam da auto ide krivom smjerom. Mislio sam da to mogu vidjeti samo na snimkama nadzornih kamera i na filmu, ali nisam očekivao da ću to ja doživjeti, javio nam je šokirani vozač koji je u nedjelju navečer vozio iz Splita prema Kaštel Starom.
- Morao sam požuriti prema tom autu. samo sam čekao kad će naići neko vozilo da se dogodi tragedija. Strašno. Sreća što je lijevi trak ceste još uvijek zatvoren pa se vozač nakon nekog vremena zaustavio i okrenuo, a nije bilo ni prometno jer se radilo o noćnim satima - dodao je.

Promjena režima prometovanja na poddionici brze ceste između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice gdje se iz dvosmjernog režima prešlo na jednosmjerni po sistemu skretanja obavezno desno pri uključivanju na brzu cestu, a bez da su se uredili prilazni putevi, dovela je očito do po život opasnih situacija. Navike vozača koji su do jučer mogli i lijevo i desno očito da se kod nekih od njih nisu promijenile, a neki od vozača nisu ni primijetili postavljenu prometnu signalizaciju pa su nastavili vožnju po starom sistemu. Sreća, veće se zlo još nije dogodilo.

Stoga još jednom upozoravamo sve vozače da kod izlaska na brzu cestu, bilo prema Splitu ili prema Trogiru obavezno moraju skrenuti desno te na slijedećem nadvožnjaku/podvožnjaku vratiti se u željeni smjer.

Obje trake, odnosno puni profil brze ceste trebao bi, prema najavama, biti otvoren za desetak dana, a kada će se dovršiti svi prilazni putevi i nadvožnjaci nije nam poznato. Poznato nam je samo da će do njihovog završetka i puštanja u promet situacija kao ovih jučerašnjih biti još.

 

KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij