DRUGO MJESTO MLADOJ KAŠTELANKI
Hrvatska vatrogasna zajednica svake godine raspisuje likovni, literarni i foto natječaj za predškolski i školski uzrast s ciljem razvoja svijesti o opasnostima i zaštiti od požara, ali i u svrhu popularizacije vatrogastva među mladima. Natječaj se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem razvoja samosvijesti o sigurnom i odgovornom ponašanju u zajednici te podizanju svijesti o važnosti vatrogastva i vatrogasne djelatnosti za društvo u cjelini...

Ove godine na natječaj su stigla 928 likovna rada.

Članovi Povjerenstava za odabir najboljih radova bili su: Damir Hoyka (fotograf), Damir Novak (karikaturist), Berislav Hengl (predsjednik Odbora za informativno-promidžbenu i nakladničku aktivnost), Vanda Radetić-Tomić (gl. urednica časopisa "Nazovi 193"), Nina Francetić (gl. urednica časopisa "Vatrogasni vjesnik") i Anita Čolak (stručna savjetnica za informiranje i nakladništvo).

Učenica OŠ Bijaći Karmela Lukas Rušnov iz 2.c razreda sa svojim likovnim radom osvojila je drugo mjesto u kategoriji osnovnih škola od I. do IV. razreda i jedina je nagrađena iz Splitsko – dalmatinske županije. Sa svojom mentoricom Ivanom Lukas Bartulović 3. svibnja 2017 bila je na dodjeli nagrada na Svečanoj sjednici Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice  koja se održala u Kazalištu lutaka u Zadru, a povodom blagdana zaštitnika vatrogasaca sv. Florijana koji je ujedno i Dan vatrogasaca.

Među ostalim uvaženim govornicima nazočne članove Skupštine i visoke goste pozdravili su i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i izaslanik Vlade Republike Hrvatske gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.


KOMENTARI: