KAKO STATI NA KRAJ BEZOBRAZLUKU POJEDINACA?
Premda mnogi za nered na ulicama i sve veći broj divljih deponija, ne samo po Kozjaku već i po gradskim ulicama, nerijetko krive i prstom upiru u komunalce, uz obrazloženje kako nam nedostaje kontejnera, proteklih dana svjedoci smo da i nije baš tako.

Jer, iako su u okviru eko akcije „Lipa su lipa moja Kaštela“, koju početkom svibnja već tradicionalno organiziraju Turistička zajednica  i Grad Kaštela, s ciljem čišćenja okućnica te odvoza krupnog  otpada pred turističku sezonu, na više lokacija postavljeni kontejneri za glomazni otpad, ni to nije polučilo očekivani rezultat.

Dijelovi starog namještaja, građevinskog otpadnog materijala, granja ...i dalje se pod okriljem noći ostavljaju pored najbližeg kontejnera, pa makar bio i za krupni otpad, što je samo još jedan dokaz da je problem ipak u glavama nekih naših sugrađana, koji nikako  da nauče gdje je smeću mjesto! A očito i neće dok im (barem) jednom komunalci  ne olakšaju novčanike...

A za sve one koji otpad ne običavaju ostaviti uz najbliži kontejner, već se ponašaju kao sav civilizirani svijet, napomenimo da se akcija od ponedjeljka 8. svibnja pa do kraja idućeg tjedna „seli“ u istočni dio grada. Kontejneri za krupni otpad tako će biti razmješteni na slijedećim lokacijama:

Kaštel Kambelovac– Obala kralja Tomislava kod Dudanovog parka i na Obali kralja Tomislava kod stare škole
Kaštel Gomilica– u Šimićevoj ulici kod NK GOŠK te u Primorskoj ulici na malom parkingu na rivi
Kaštel Sućurac-  u ulici Putaljski put kod Konzuma i na Obali kralja Tomislava na Gojači

Naša Kaštela su uistinu lijepa, stoga se potrudimo da ih i dalje ne nagrđujemo ovakvim prizorima na svakom koraku.


KOMENTARI: