ZLATO IZ ZLATNE SLAVONIJE PO TREĆI PUT U KAŠTELIMA
Kaštelanka Marija Gaćina, učenica 4.E razreda SŠ Braća RadićKaštel Štafilić-Nehaj, zanimanja Tehničar nutricionist, osvojila je prvo mjesto na XII Državnom natjecanju u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina za zanimanja Prehrambeni tehničar i Tehničar nutricionist u disciplini Nutri-vita 2017.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je: “Nutritivna vrijednost hrane-žitarice, mlinski i pekarski proizvodi“. Marijin praktični rad kojim je osvojila zlatnu medalju bio je: „Nutricionistički osmišljen, kreiran novi zdravi doručka za djecu predškolske dobi“ pod nazivom: „ Da bi mali narasli veliki i zdravi“
Državno natjecanje održano je u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, a Marijina mentorica bila je prof. Petrana Pupić dipl. ing. preh.teh. nutricionist.

Od ukupno pet osvojenih zlatnih medalja na državnim natjecanjima u disciplini Nutri-vita, nakon Slavonskog Broda 2013. i Požege 2014., ovo je treća zlatna medalja koja dolazi iz Slavonije pa s ponosom možemo reći da se Slavonija i Kaštela vole javno.


KOMENTARI: