PRIGODNA SVEČANOST U ZRAČNOJ LUCI
Da je Dalmacija sve poželjnija destinacija za turiste sa zapada, pokazuje i sve češće uvođenje novih avionskih linija, koje splitsku zračnu luku u Kaštelima direktno povezuju s pojedinim europskim gradovima.

Nakon što je prije osam dana na specifičan način obilježeno uvođenje KLM-ove direktne linije koja će u predsezoni i sezoni povezivati Amsterdam i Split, ove nedjelje prigodna svečanost upriličena je i za sudionike prvog direktnog leta iz East Midlandsa za Split, kompanije Jet2com.

- Riječ je o letu tvrtke Jet2com, tvrtke čiji zrakoplovi na splitski aerodrom stižu posljednjih nekoliko godina, no, po prvi puta danas imamo vezu s potpuno novom destinacijom.  Inače Jet2com je jedna od niskotarifnih low fare kompanija, koja je u prošloj godini po prometu kod nas prešla čak i Croatia airlines, letjevši iz čak 18 različitih destinacija u Velikoj Britaniji – kazao je Davor Cvitanović, rukovoditelj komercijalne službe zračne luke Split – Kaštela.

Kapetan Jet2coma, David Linney, na ovom prvom letu u Kaštela je doveo 74 putnika, a iz Kaštela u East Midlands odvezao njih osmero.

Jet2com povezivat će East Midlands i Split tijekom ove sezone jednom na tjedan, a kako smo doznali, splitska zračna luka i ova kompanija već su u dogovorima nakon kojih će slijedeće sezone na kaštelanski aerodrom direktno stizati putnici iz još nekoliko britanskih destinacija.

Foto: Tomislav Kovačević


KOMENTARI: