Posljednjeg dana izložbe „Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!“, održane od 21. do 24. travnja 2017. u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu, nagrađeni su najbolji vrtići i škole. U kategoriji vrtići, najboljim dječjim likovnim radovima na temu ekologije, prvu nagradu od 2.000 kuna nagrađen je dječji vrtić „Tratinčica“ iz Kaštel Kambelovca koji već niz godina provodi eko program u svom vrtiću.

Na izložbi je sudjelovalo 45 radova, a u uži izbor za nagrade ušlo je, prema ocjeni stručnog povjerenstva, 12 radova, dok je u cijeloj akciji sudjelovalo više od 1000 djece s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Nagradni natječaj i izložbu „Otpad ili smeće? Od tebe sve kreće!“ organizirali su Regionalni centar čistog okoliša d.o.o. i Splitsko-dalmatinska županija s ciljem informiranja javnosti o budućem cjelovitom i održivom sustavu gospodarenja otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, s posebnim naglaskom na poticanje djece na razmišljanje o okolišu, buđenje ekološke svijesti i ukazivanje na važnost odgovornog postupanja s otpadom.

Izložba je i humanitarnog karaktera te se u okviru nje, još danas, prikupljaju dragovoljni novčani prilozi za Udrugu osoba s cerebralnom paralizom Srce čiji članovi također izlažu neke od svojih radova. Prikupljenim dragovoljnim prilozima pomoći ćemo opstanku i radu udruge Srce (www.srce-cp-split.hr), odnosno njihovom projektu Kreativnih vježbaonica namijenjenom djeci s poteškoćama i mladim osobama s invaliditetom kao najranjivijim skupinama u našem društvu.

Foto: Željana Matošić


KOMENTARI: