DOŽIVJETI KAŠTELA
Povodom međunarodnog praznika rada, u ponedjeljak, 1. svibnja, u Kaštelima se po prvi put održava biciklijada pod nazivom „Đir po gradu – Doživi Kaštela“ koju je inicirala Turistička zajednica Kaštela, ujedno i pokrovitelj događanja, a organizatori su članovi BK Oluja.

Radi se o biciklijadi laganog i rekreativnog tipa za sve uzraste, a posebno pogodnoj za zajedničku vožnju obitelji, pri čemu će se tijekom vožnje biciklom posjetiti brojne znamenitosti grada Kaštela. Stručni ciklo-vodiči iz BK Oluja provest će sudionike kroz povijest i upoznati ih s dijelom kulturne baštine.
Na svom putu, koji vodi od Kaštel Lukšića do Kaštel Gomilice, natrag do Nehaja i s povratkom u Kaštel Lukšić, sudionici biciklijade imat će priliku vidjeti Kaštilac, neke od župnih crkvi, dvorac Rušinac, kulu Cambi, kulu Lodi, dvorac Ćipiko i druge znamenitosti, kao i kratko se odmoriti u dijelu parkova i perivoja.

Početak manifestacije je u 10 sati, kada će organizatori pozdraviti sudionike, a polazak biciklijade bit će označen u 10.10 sati.
Očekivani povratak sudionika je u 12.30 sati ispred dvorca Vitturi, gdje će sudionike dočekati mala okrepa uz slastice i piće.


KOMENTARI: