PREDAVANJE O UTJECAJU LJEKOVITOG BILJA NA ORGANIZAM
U današnje vrijeme brzog tempa života naš organizam zahtjeva posebnu brigu i pažnju kako bi u pojedinim fazama života funkcionirao besprijekorno. Kako postići balans u organizmu, koje su radnje za naš organizam najbolje i na koji način pripomoći organizmu ukoliko nas zadesi bolest teme su o kojima je sinoć u dvorcu Vitturi u Lukšiću govorio Dušan Portatis Kovač.

U suradnji sa Klubom žena liječenih na dojci Kaštela održao je predavanje o utjecaju ljekovitog bilja na zdravlje i primjeni u liječenju zloćudnih bolesti, alergija, probavnog sustava, dijabetesa, bolesti kože, hormonalnih poremećaja i slično.

-Znamo koliko je važno brinuti o sebi o svom zdravlju kazala nam je predsjednica Kluba, Bora Duvnjak i ponovila kako je i sam Portatis Kovač kazao da čovjek mora biti u kontaktu s prirodom pa je s toga važna tjelesna aktivnost i boravak u prirodi, pravilna i zdrava prehrana, kao i pravilno disanje, odnosno vježbe disanja radi uspostave tjelesne ravnoteže. Imali smo priliku doznati i kako pripravci od ljekovitog bilja djeluju na uzrok zdravstvenog problema, obnavljaju unutarnje organe, jačaju imunitet, smanjuju šećer i kolesterol, a sve bez ikakvih nuspojava, zaključila je Duvnjak prepričavajući ukratko predavanje Portatis Kovača.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: