VEĆ SLIJEDEĆE GODINE PRVI PRIKLJUČCI NA VODOVODNU MREŽU
Stanovnici sjevernog dijela Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca, te sjeverozapadnog  dijela Kaštel Sućurca, u naredne tri godine napokon će dobiti pitku vodu iz vodovoda.

Kazali su to direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Drago Davidović  te direktor Vodoprivrede Predrag Zekić na službenom otvaranju radova na vodoopskrbnoj mreži, podsustav Gomilica, koje se upriličilo u srijedu u Kaštel Gomilici.

Vodovod i kanalizacija je službeni investitor projekta, koji je ukupno težak nešto manje od 15 milijuna kuna, a za izvođača radova izabrana je Vodoprivreda Split.

- Ulazimo u investiciju koja će poboljšat uvjete života na ovom području, krećemo s gradnjom vodospreme kapaciteta 500 kubika, čija je vrijednost 3,3 milijuna kuna bez PDV-a i nove crpne stanice u okviru te vodospreme, za koju radovi teže oko 2 milijuna kuna bez PDV-a  - kazao je direktor Davidović, dok je Predrag Zekić u svom obraćanju izrazio nadu kako će komunalnih investicija u Kaštelima biti i u buduće.

Prvi radovi odnosit će se na izgradnju vodospreme i crpne stanice, a zajedno s tim slijedi i izgradnja oko 4 tisuće metara samog vodovoda, najavio je gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić.

- Paralelno s ovim radovima na vodospremi i crpnoj stanici kreće i projekt cijele mreže. Tako da neće biti nekih čekanja, imamo gotove projekte i krajem godine, raspisat će se natječaj za priključivanje na objekte, tako da će već slijedeće godine dio građana biti spojen na vodovodnu mrežu – rekao je gradonačelnik Udovičić te najavio kako će krenuti i izgradnja  kanalizacijska mreže Eko sustava za ovo područje, kako ne bi bilo dvostrukih kopanja i prekopavanja, što će sve pojednostavniti, ali i smanjiti troškove.

Rok završetka radova na vodoopskrbi je 36 mjeseci, nakon čega će  vodu dobiti 2,5 tisuće građana, dok je projekt namijenjen za približno 5 tisuća korisnika.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 


KOMENTARI: