ČISTILO PETNAEST VOLONTERA
Protekle subote, prigodno na Dan planeta Zemlje, članovi udruge Trokut mladih Kaštela organizirali su 8. po redu Akciju čišćenja Kozjaka na kojoj se okupilo petnaest volontera s ciljem još jednog obračuna sa smećem i nadom da je to posljednji put, barem kad je riječ o ovoj lokaciji.

Volonteri su ovaj put osim potpore Grada kaštela te vlastitih ruku imali na raspolaganju i bager koji im je omogućila tvrtka Cemex, što je uvelike olakšalo i ubrzalo proces prikupljanja otpada.

Ovaj put prikupljeno je oko 20 tona otpada, a iz raznolike ponude vrijedi svakako izdvojiti nekoliko vodokotlića, nekoliko komada keramičke sanitarne opreme kao i veliku količinu razbijenih keramičkih pločica, iz čega se da zaključiti da je netko preuređivao stambeni ili ugostiteljski objekt i potom otpad odlučio iskrcati baš na ovoj lokaciji.

Budući da je taj netko imao mogućnost kontaktirati Vlastiti pogon Grada čiji djelatnici bi se pobrinuli za primjeren odvoz i odlaganje ovog otpada, postavlja se (tragikomično) pitanje kako i zašto se nekome uopće dalo baviti nečim ovakvim. No, u svjetlu sličnih besmislenih i za okoliš štetnih djela na području našeg grada kojima smo gotovo svakodnevno svjedoci, postavlja se i pitanje ima li uopće nade za bolju budućnost. Kao da nismo svi skupa dovoljno prošli zbog teškog zagađenja mora i mukotrpne borbe za njegov spas, neke ljude nije briga ako svojim djelima uništavaju i prekrasna zelena pluća našega grada.

Članovi Trokuta mladih Kaštela još jednom apeliraju na svijest građana grada Kaštela i šire da se informiraju, osvijeste i po potrebi zasuču rukave u akcijama poput ove kako bi naš grad bio što čistiji i ljepši.


KOMENTARI: