PODIJELJENA TEK TREĆINA PAKETA
Na poziv Crvenog križa Kaštela do sada se odazvala tek trećina građana za koje su osigurani humanitarni paketi hrane iz FEAD programa,  pa iz tog razloga iz Crvenog križa Kaštela još jednom pozivaju potrebite obitelji i pojedince, prvenstveno korisnike minimalne zajamčene naknade da dođu što prije preuzeti svoj paket.

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela za podjelu je dobilo 480 humanitarnih paketa, a tek  je podijeljeno oko 150 paketa.

Svaki paket namijenjen je određenoj osobi, među kojima su osobe starije od 65 godina u samačkom ili u dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem do 1.500, odnosno do 2.000 kuna za dvočlano kućanstvo, samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće  od 3.120 kuna, obitelji s troje i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 5.705 kuna kao iznosa prosječne neto plaće za svibanj 2016. prema DZS, ali prvenstveno samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb.

Oni kojima su paketi namijenjeni mogu ih preuzeti do 21. travnja, u vremenu od 9 do 13 sati u prostorijama GDCK Kaštela u Kaštel Sućurcu, na adresi Braće Radić 1a.

Kod preuzimanja paketa potencijalni korisnici trebaju donijeti na uvid osobnu iskaznicu, a svoj status dokazati dokumentima.


KOMENTARI: